Bitlis'te Kırsal Kalkınma Yatırımları

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 2006 yılında başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı, Bitlis'te tüm hızıyla devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 2006 yılında başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı, Bitlis'te tüm hızıyla devam ediyor.

Vali Yardımcısı Akif Pektaş ve Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Tatvan'daki bitki ve meyve işletme tesisinde incelemelerde bulunarak, faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Pektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımları Programı kapsamında desteklenen projelerin, devam ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda yatırımcılara bugüne kadar 10 milyon 800 bin lira hibe desteği sağlandığını ifade eden Pektaş, şöyle konuştu:

"2013 yılı içinde 11 firmamıza 3 milyon 100 bin lira destek sağlanacak. Bu tesisimizin de ilimizin istihdamına ve gelişmesine büyük bir katkı sağladığına inanıyoruz. Günümüzde proje ve proje sonucunda hibe desteği çok önemli. Bütün yatırımcıların bu programlardan faydalanarak, hibelerden destek alacağını söylüyoruz. Yatırım programlarının hayata geçmesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'müzün çok büyük emeği var. Bu çalışmalar il genelinde etkin şekilde yürümekte. 2015 yılına kadar devam edecek olan bu programın bundan sonra da başarılı şekilde devam etmesini ümit ediyorum."

Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: