Bitlis'te Kışlık Buğday Ekimi

BİTLİS (AA) - Bitlis ve ilçelerinde ekim yapan çiftçiler, kar yağışı öncesinde son buğday tohumlarını toprakla buluşturuyor.

BİTLİS - Bitlis ve ilçelerinde ekim yapan çiftçiler, kar yağışı öncesinde son buğday tohumlarını toprakla buluşturuyor. Bitlis merkez, ilçe ve köylerinde kar yağışı öncesi son hazırlıklarını yapan çiftçiler, ilaçladıkları tohumluk buğdaylarını ekmeye başladı. Traktörlerle sürdükleri tarlalarda geleneksel usullerle tohumları eken çiftçiler, kar sularıyla filizlenen tohumlardan elde edilen ürünlerin daha kaliteli olduğuna inanıyor. Buğday ekimi yapan çiftçilerden Seyfettin İnan, kar yağışı öncesinde ekilen buğdayın hasadının daha verimli olduğunu öne sürdü. Kar altında kalan tohumların, kar sularıyla filizlendiği için daha yüksek verim elde edildiğini belirten İnan, geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle yeteri kadar tohumluk buğday elde edemediklerini kaydetti. Bu yıl geçtiğimiz yıla oranla daha elverişli bir hasat sezonu geçirmeyi ümit ettiklerini anlatan Musa Aysal ise tohumları ektiklerini ve verim için dua etmeye başladıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: