Bitlis'te Polis Adayları Kan Bağışında Bulundu

Polis Haftası nedeniyle Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencileri Kızılay’a kan bağışında bulundu.Bitlis PMYO’da gerçekleştirilen...

Polis Haftası nedeniyle Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencileri Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Bitlis PMYO’da gerçekleştirilen kan bağışıyla ilgili Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Fenisa Aydın, kanın sadece acil olduğunda değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Aydın, “Unutulmamalı ki herkes bir gün kana ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden 18-65 yaş arasındaki sağlıklı tüm vatandaşlarımız kan bağışında bulunsunlar." dedi.

Kan bağışının hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemine vurgu yapan Aydın, “ Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. 18 ve 65 yaş arası olan sağlıklı bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzerinde kişiler kan bağışlayabilirler. Yılda üç kez kan bağışı yapılabilir. Sağlıklı kişilerin yılda en az 2 kez bağışı yapmasıyla ülke ihtiyacı karşılanabilmektedir. Ancak düzenli olarak kan bağışlayan kişi sayısı çok azdır. 18 yaşını doldurmuş, 65 yaşından küçük sağlıklı herkes bağışta bulunabilir. Ancak bağışçıların sağlık sorgulamasından ve temel bir muayeneden geçirilmesinin ardından kimlerin kan verebileceği tespit edilir. 18 yaşından küçük, yakın zamanda sarılık hastalığı geçirmiş, önemli ve sürekli bir hastalığı olanlar başta olmak üzere incelemeler sonucunda kan vermesi uygun görülmeyenlerden kan alınamaz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“KAN VERMENİN FAYDALARI”

Kan vermenin faydaları hakkında da bilgi veren Dr. Aydın şöyle konuştu: “Kan verme kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.”

Polis okulundaki kan bağışı kampanyasına Bitlis’teki gazetecilerde kan bağışında bulunarak destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: