Bitlis'te "Şehadet Gecesi"ne Yoğun Katılım

BİTLİS (AA) - Bitlis Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince düzenlenen "Şehadet Gecesi" vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Bitlis Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince düzenlenen "Şehadet Gecesi" vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Bitlis Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programda dernek başkanı Bülent Kıyağan'ın halkı selamlamasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı-yazar Özkan Yaman, İslam'ın bugünlere gelmesinin şehitlerin kanının bereketinden kaynaklandığını bildirdi. İlk şehit düşen Habil'in canından ve malından fedakarlık yaptığını, o makama ulaşmak için Allah'a malından en güzel olanını kurban verdiğini ifade eden Yaman, şöyle konuştu: "Allah, malının en kıymetlisini feda eden Habil'e izzetli şehadeti verdi. Kabil en kıymetsiz olanı vererek zilleti tercih etti. Şehadet gönülden istenilmeli. Şehit olmak için alim, lider ve önder olmak gerekmez. Uhud, Bedir, Hayber ve Yermük'te Allah'a ve Peygamberine iman ederek harp meydanlarına çıkıp, Allah'ın davasının bekası için mücadele ederken şehit olup cennete giden sahabeler var. Hatta harp meydanına gitmeden kilometrelerce uzakta İslam ordusunun gözlemciliğini yaparken vurularak şehit olan gençler var. Müslümanlar ile beraber ve onların etrafında pervane olsak, bir gün bu uğurda bizi bulacak bir ölüm şehadet olacak. Şehadet, İslam'a hizmetten geçiyor. Bu nedenle şehitler davanız, sevdanız ve derdiniz olsun." Karanlık odaklarca şehit edilenlerin hayatlarından ve mücadelelerinden kesitlerin okunduğu program, Özcan Atsat'ın seslendirdiği ilahiler sonrası dua edilmesşyle son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: