Bitlis'te sokak olaylarını organize ettikleri iddiasıyla 6 kişi tutuklandı

Terör örgütü PKK adına Bitlis'te sokak olaylarını organize eden, güvenlik güçleri ile vatandaşlar bina ve...

Terör örgütü PKK adına Bitlis'te sokak olaylarını organize eden, güvenlik güçleri ile vatandaşlar bina ve araçlarına zarar verdiği tespit edilen 6 kşinin tutuklandığı bildirildi.
Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, bölücü terör örgütü adına kitlesel şiddet eylemleri ile güvenlik güçlerine, kamu binalarına ve araçlarına yapılan saldırıları organize etmek ve terör örgütü üyesi olmak suçlamaları ile ilgili olarakyapılan operasyonda 13 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, " Gözaltına alınan şüpheliler; haklarında düzenlenen adli evraklarla birlikte 03.10.2011 günü Van Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılmış, yapılan ilk sorgulamalarını müteakip iki şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere Savcılıkça serbest bırakılmış, onbir şüpheli ise tutuklanma talebiyle Mahkemeye sevk edilmiştir. Mahkemeye sevk edilen bu şüphelilerden H.Ç., M.N.Ö., N.I., Z.K., C.O., İ.Ö., isimli altı şahıs tutuklanmış, diğer beş şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz