Bitlis'te Somali halkı için yağmur duası yapıldı

Bitlis’te sivil toplum kuruluşları, Afrika ve Somali halkı için Bitlis Merkez Meydan Camii'nde cuma namazından...

Bitlis’te sivil toplum kuruluşları, Afrika ve Somali halkı için Bitlis Merkez Meydan Camii'nde cuma namazından sonra yağmur duası yaptı. Yağmur duasına, Memur Sen’e bağlı on bir iş kolu katıldı.
Sendikalar adına konuşan Memur Sen Bitlis Şube Başkanı Rasim Taçcan, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bitlis’te de bu Ramazan ayında Memur Sen ve iş kolları olarak tüm iftar programlarını iptal ettiklerini, burada elde edilen yardımları Somali halkına gönderdiklerini ifade etti. Taçcan, "Bunun dışında, her tarafta İslamiyet adına, insanlık adına Somali’deki kardeşlerimize yardım yapmaları için ricada bulunduk. Bu konuda da çok sayıda vatandaşların yardım yaptıklarına şahit olduk." dedi.
Memur Sen Bitlis Şube Başkanı Rasim Taçcan ise şunları ifade etti: "Bu cuma günü namaz kılmak için dışarıda bir gölgelik yer arıyoruz. Somali’de aylarca güneş altında aç susuz bir şekilde çocuklarına ve kendisine bir lokma ekmek bir damla suya kavuşmak için yolculuk yapmaktadırlar. Bu, aslında bizim imtihanımızdır. Onlar öldüklerinde belki kurtuluyorlar. Allah Teâlâ diğer tarafta bir ecir ve sevap verecektir. Biz üzerimize düşeni yapmadığımız zaman büyük bir mesuliyet altında olacağız. Allah Teâlâ, cenneti karşılıksız bize vermeyecektir. Biz malımızla canımızla fedakârlık etmediğimiz sürece cennete gireceğimizi zannetmeyelim. En azından malımız varken fedakârlık yapalım. Orada insanlar açlık ve susuzluktan ölürken biz burada rahat uyuyamayız. Hepimiz televizyonda Somali halkının görüntülerini izlerken kanal değiştirmek zorunda kalıyoruz. Gönlümüz el vermiyor. Gözlerimiz yaşarıyor. Vicdanımız sızlıyor. Biz gerçekten öyle üç beş lira değil, birkaç sms değil, çok daha büyük yardımlar ve fedakârlıklarla yardıma koşmalıyız. Yarınlara elli yıl sonralara yatırım yapmak düşüncesinde olmamalıyız. Ancak onu yapıyoruz maalesef. 10-20 yıl sonra şunu alayım bunu yapalım diye hesap yapıyoruz. Ancak şu an Somali’de insanlar ölüyorsa bunun hiçbir izahatı olamaz. Bizim para biriktirme gibi düşüncemiz olamaz, biz elimizde ne varsa yardım olarak göndermek zorundayız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz