Bitlis'te, Tarım Işçileri Için Kent Kuruluyor

Bitlis - Bitlis Valiliği öncülüğünde başlatılan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2 milyon lira kaynak aktarılan "Mevsimlik Tarım

Bitlis - Bitlis Valiliği öncülüğünde başlatılan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2 milyon lira kaynak aktarılan "Mevsimlik Tarım İşçileri Kenti" projesi (METİP), Ahlat ilçesinde hayata geçiriliyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteğiyle başlatılan METİP Projesi kapsamında, Ahlat'ta belirlenen bir alanda tarım işçileri için konaklamadan, sosyal tesislere kadar birçok ihtiyacın karşılanacağı yapılar kurulacak.
Alanın belirlenmesi için Ahlat Ziraat Odasında muhtarlar ve önder çiftçilerle bir toplantı düzenleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Ahlat'ın bölgede modern tarım ve hayvancılığın yapıldığı önemli bir merkez olduğunu söyledi.
Tarım ve hayvancılığın yoğun olması sebebiyle, çevre ilçe ve illerden yoğun tarım işçisinin Ahlat'a geldiğini ifade eden Korkmaz, "Dışarıdan gelen tarım işçilerinin uygun şartlarda barınmaları, verimli çalışmaları, buradaki büyük çiftçilerin ve tarla sahiplerinin daha kolay işçi temin etmeleri amacıyla, Bitlis Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi ile projemizi hazırladık. Projemizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunduk. Bakanlık projemizi kabul ederek 2 milyon lira kaynak aktardı. Bugün tarım işçilerimiz için kuracağımız 'Tarım İşçileri Kenti' alanına yönelik istişare toplantısı yapıyoruz" diye konuştu.
Projenin sadece Ahlat'ta uygulayacağını ve daha önceden teknik olarak sahanın tamamını gezdiklerini bildiren Korkmaz, kentin kurulacağı alanlarda elektrik ve su kaynağı için etüt çalışması yaptıklarını belirtti.
Korkmaz, "Bunların hepsi projede yer alacak. İşçiler gündüz çalıştıktan sonra, gece uygun koşullarda konaklayacak, Bu projeyle tarım işçileri, tarla sahipleri ve büyük işletmeleri rahat edecek. İşletmeler ve tarla sahipleri, rahat bir şekilde tarım işçisi bulma imkanına kavuşacak. Projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Konuşma sonrası Korkmaz, çiftçi ve muhtarların önerilerini dinledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: