Bitlis'te Tiyatro Gösterisi Sunuldu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan "Okuma Kampları" faaliyeti kapsamında, öğrencilerde farkındalık yaratmak için tiyatro gösterisi sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan "Okuma Kampları" faaliyeti kapsamında, öğrencilerde farkındalık yaratmak için tiyatro gösterisi sunuldu.

Oya Havare İlköğretim Okulu'nda, Bitlis Kültür ve Sanat Derneği (BİSAD) Tiyatro Topluluğu'nca, tiyatro oyunu sahnelendi.

İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırladıkları "Doğu Okuyor' projesine ayrı bir boyut kazandırmak için, "Okuma Kampları" oluşturduklarını söyledi.

Bitlis'te çok güzel gelişmelerin yaşandığını, milli eğitim olarak projelerle Bitlis'i iyi yere taşıdıklarını belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Valimiz Veysel Yurdakul'un gelmesiyle, milli eğitim faaliyetleri ivme kazandı. 'Doğu Okuyor' projesinin üzerinde yaklaşık 5 aydır çalışıyoruz. Bu kapsamda 100 bin kitap ve bin öğrenciyi, 100 yazarla buluşturacağız. Bu projeyi belli bir aşamaya kadar getirdik. Bunun finansmanını Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) üstlendi. Finansmanın ilk dilimini gönderdi. Mart ayından itibaren yaklaşık 20 yazar Bitlis'e gelip okurlarıyla buluşacak. Böylelikle okumada farkındalık oluşacak. Bu okuma farkındalığına başka bir boyut kazandırmak için 'Okuma Kampları' oluşturduk. Bu kamp kapsamında şu anda İdris-i Bitlis İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir pilot uygulama çalışması yaptık. Bu 5 günlük bir çalışma."

Bu kampta öğrencilerin belli saatlerde kitap okuyacağını, sosyal etkinliklere katılarak eğleneceğini belirten Korkmaz, tiyatro gösterisinin kampın bir parçası olduğunu kaydetti.

Korkmaz, "Tiyatroyu sergileyenlere ve bu kampta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bunu şimdilik pilot bir uygulama olarak yaptık. Bunu yaz aylarında geniş kitlelerle Ahlat Öğretmen Evi'nin bahçesinde, Yelkenli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO), Adilcevaz'daki Aygır Gölü'nde 300 ile 500 öğrenciyle, 3 ile 5 günlük okuma kampları yapacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Yunus Okur - Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: