Bitlis’te ‘ulaşım Analizi Ve Ulaşım Yoluna Çözüm Önerisi’ Konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi A. Rezzak Bakış, tarafından ‘Bitlis...

Bitlis Eren Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi A. Rezzak Bakış, tarafından ‘Bitlis Ulaşım Analizi ve Ulaşım Yoluna Çözüm Önerisi’ konulu konferans düzenlendi.

Rektörlük toplantı salonunda düzenlenen konferansta Bitlis’in mevcut trafik durumu ile ilgili bilgiler veren Bakış, Bitlis şehir merkezinin çok eski bir yerleşim bölgesi olmasından dolayı yapılaşmanın dağlık ve eğimli bir alan üzerinde kurulduğunu söyledi. Bakış, “Bu alan üzerindeki şehir içi trafiğinde önemli sorunlar yaşanmaktadır. E-99 uluslararası karayolunun şehir içerisinden geçen kısımlarında zaman zaman ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana gelmektedir. Tarihi ve kültürel dokuya sahip şehir içi sit alanı içerisindeki kısımlara ulaştırma ve gezi amaçlı bisiklet, otomobil, otobüs, minibüs ve taksi dışında kamyon, kamyonet, traktör, yol ve iş makineleri gibi araçların girmesi önlenmelidir. Otopark çözümü konusunda genel otoparklar, katlı otoparklar ve yol kenarı otoparklar gibi alternatifler irdelenmelidir. Feribot üzerinden taşımada, taşıma süresinin uzamasından dolayı, demiryolu yük ve yolcu taşıması sınırlı kalmaktadır. Yük ve yolcu talebini artırmak için demiryolu hattından oluşan güzergahın Van Gölü’nün kuzeyinden geçirilmesi gerekmektedir. Yolcu kapasitesi, taşınan yolcu sayıları ve il nüfus sayıları göz önünde bulundurularak, Bitlis ili için yıllık 242 bin yolcu kapasiteli ve yıllık ortalama 132 bin kişiye hizmet verebilecek bir havaalanın yapılması uygun olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: