Bitlis'te Yeni "Hababamlar" Yetiştiriyor

Türk sinemasının unutulmayan filmlerinden Hababam Sınıfı'nda "gülen çocuk" karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Vedat Coşkun, Bitlis'in Güroymak ilçesinde yürüttüğü çalışmayla yeni

Türk sinemasının unutulmayan filmlerinden Hababam Sınıfı'nda "gülen çocuk" karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Vedat Coşkun, Bitlis'in Güroymak ilçesinde yürüttüğü çalışmayla yeni "Hababamlar" yetiştirmenin uğraşını veriyor.

Güroymaklı öğrencileri tiyatroyla buluşturmak amacıyla kaymakamlık desteği ile başlatılan çalışma kapsamında ilçeye gelen oyuncu Vedat Coşkun, lise öğrencilerine ve öğretmenlere yönelik açtığı kursta yeni yetenekler keşfediyor.

Hababam Sınıfı ile başlayan oyunculuk yaşantısına 237'si başrol olmak üzere 500 dolayındaki tiyatro oyunu ve birçok sinema filmi ile devam eden "gülen çocuk" Coşkun, tiyatro kursu ile yeni "Hababamlar" yetiştiriyor.

Reklam
Reklam

Çalışmalarla ilgili AA muhabirine bilgi veren Coşkun, Güroymak'ta tiyatro konusunda yetenekli çocuk ve gençler bulunduğunu söyledi.

İlçede çalışmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Coşkun, Güroymak'ta yeni "Hababamlar" ve daha yetenekli oyuncular yetiştirmek için çalıştığını ifade etti.

Coşkun, ilçedeki kitleleri içine alan bir tiyatro hareketi planlayarak böyle bir çalışma başlattıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Şu an tüm lise öğrencilerini ve öğretmenleri içine alan bir tiyatro kursumuz var. Bunların arasından büyük yeteneklerin çıkacağına inanıyorum. Ekibimde bulunan 38 oyuncu ile bu maceraya girdik. Biz tiyatroyu ustalarımızdan öğrendik. Ben oyunculuğa Hababam Sınıfı ile başladım ve usta sanatçı Münir Özkul'un tornasından geçtim. Bu öğrenciler de tiyatroyu hem ustasından öğrenecek hem de iyi bir eğitim alacak. Alacakları eğitimden sonra her birinin benden daha başarılı olacağına inanıyorum."

Güroymaklı çocuklarla dünya klasiklerinden Anton Çehov'un yazdığı ve Nil Saymır'ın uyarladığı "Sevgili Doktor" adlı tiyatro oyunu üzerinde çalıştıklarına değinen Coşkun, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla da "Çanakkale Geçilmez" adlı bir oyun sahneleyeceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz ise usta tiyatrocu Coşkun'un yaklaşık 2 aydan bu yana ilçedeki öğrenci, öğretmen ve gençlerle buluştuğunu bildirerek, "İleri de bu çocuklarımız, amatör veya profesyonel şekilde tiyatronun içinde olacak. Çocuklarımızı iyi yerlerde görmekten mutluluk duyacağım" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: