Bitlis'teki Engelliler Kütüphaneye Kavuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, ''81 ile 81 Kütüphane'' projesi kapsamında, Artık Saklanmak İstemiyorum...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, ''81 ile 81 Kütüphane'' projesi kapsamında, Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Bedensel Engelliler Derneği'nde (ASİBED) kütüphane oluşturdu.

Gençlik meclisi üyeleri, İstanbul'dan getirdikleri bin 400 kitapla dernekte kütüphane kurarak, engellileri sevindirdi. Kütüphanenin açılışına katılan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, gençlik meclisi üyelerinin İstanbul'da topladığı kitaplarla Anadolu'nun değişik illerinde kütüphane açmak için yollara düştüğünü söyledi. Alaydın, ''Bu kardeşlerimiz, bizimde katkılarımızla bugün ilimizdeki engelliler derneğinde güzel bir kütüphane oluşturdu. Bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Buna benzer projeler her geçen gün ivme kazanarak devam ediyor'' dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Divan Üyesi Cüneyt Kahraman ise, gençlik meclisi olarak ''81 ile 81 Kütüphane'' projesi kapsamında kütüphaneler açmaya başladıklarını ifade etti. İlk etapta 3 kütüphane açmayı planladıklarını ve bunlardan birini de Bitlis'te açtıklarını belirten Kahraman, ''Başkanımız fiziki şartları kısa süre içinde hazırladıktan sonra bizde İstanbul'dan topladığımız kitapları buraya getirdik ve bugün bu açılışı yaptık. Engellilerimize ufak da olsa bir katkı sağlamayı planladık. Projede yer alan arkadaşlarımız, bu tabloyu gördükten sonra azimleri daha da artacak. Projelerimiz devam edecek. Kütüphanesi olmayan okullar ve dernekler kütüphanelerle buluşacak'' dedi.

ASİBED Başkanı Bayram Tutgaç da, bu kütüphaneden engellilerin, gençlerin ve öğrencilerin yararlanacağını belirtti. Gençlik meclisi üyelerinin getirdiği kitaplarla engelliler derneğinin de bir kütüphaneye kavuştuğunu kaydeden Tutgaç, “2007 yılından bu yana olmayan ayaklarımızla yürüdüğümüz bu yolda, bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Bitlis'ten dışarıya açılmanın zamanı gelmişti. Bu vesileyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinin getirdiği bu kitaplarla derneğimizde bir kütüphaneye kavuştu'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: