Bitlis'teki Kurum Amirleri Vali Yılmaz'ı Uğurladı

İçişleri Bakanlığı'nın son valiler kararnamesiyle, Burdur Valiliği'ne atanan Vali Nurettin Yılmaz'ı, kentteki kurum amirleri uğurladı.

İçişleri Bakanlığı'nın son valiler kararnamesiyle, Burdur Valiliği'ne atanan Vali Nurettin Yılmaz'ı, kentteki kurum amirleri uğurladı.

Vali Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl boyunca Bitlis'te görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Valiliğin ırgatlık olduğunu ve bunu Bitlis'te fazlasıyla yerine getirdiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Valiliğin ırgatlık olduğunu burada ilk göreve başladığımda söylemiştim. Bunu fazlasıyla yerine getirdim. Bunun takdirini halka bırakıyorum. İlimizde eğitim seviyesinin yükselmesi için katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bitlis'teki bürokrasi ve seçilmişlerle güzel bir ortamımız oldu. Bu ortamın Bitlis'te devam edeceğine inanıyorum. Burada itibar sahibi oldum. Bu itibarı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Bitlis'in geleceği için hazırladıkları projelerin yürürlükte olduğunu belirten Yılmaz, ancak en önemli projenin Bitlis Deresi'nin ıslahı olduğunu bildirdi.

Yılmaz, "Başbakanımız ilimizi ziyaret ettiğinde dere yatağının ıslah edilmesi için bize talimat verdi. Şu anda İl Özel İdaresi alanında hükümet konağı ve adliye binası inşaatının başlamasıyla, dere yatağının ıslahına başladık. Orada ayrıca bir dere üstündeki esnafa alternatif olarak ticaret merkezi yapıyoruz. Ticaret merkezi için işyeri sahipleri ve kamudan bir kuruş çıkmayacak. Bitlis'in Rahva bölgesinde yatırımlardan dolayı hareketlilik var" dedi.

Üstü tenekeyle kaplı şehri ortaya çıkarılacağını bildiren Yılmaz, kent merkezindeki tarihi cami ve medreselerin onarımlarının devam ettiğini belirterek, önümüzdeki 10 yıl içinde Bitlis'in nüfusunun ikiye katlanacağını kaydetti.

Bitlis merkez ve ilçelerinin geliştiğini ve buralarda yüzlerce konuttun hizmete gireceğini kaydeden Yılmaz, ayrıca Bitlis'te 3 ve 5 yıldızlı otellerin yapıldığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde olan Ahlat'ın da geliştiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bundan sonra Bitlis kötü gün görmez. Herkes Bitlis'e merakla bakıyor. Bu merak Bitlis'i iyi yere götürür. Bitlis'te çok güzel günler geçirdim. Burayı unutmak mümkün değil ve unutmayacağız da. Burayı kendi evim olarak sayıyorum. Şu anda kendi memleketimden ayrılıyormuşum gibi bir hissiyat yaşıyorum. Bizi unutmayın. Tüm Bitlis halkına veda ediyorum. Ayrıca kentte görev yapan basın mensuplarına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum."

Muhabir: Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: