Bitlis'ten Afrika'daki Katarakt Hastalarına Yardım

Memur Sen Bitlis Şubesi'nin başlattığı 'Bitlis Görüyor Afrika Görüyor' projesi kapsamında Kara Kıta'da bulunan katarakt...

Memur Sen Bitlis Şubesi'nin başlattığı 'Bitlis Görüyor Afrika Görüyor' projesi kapsamında Kara Kıta'da bulunan katarakt hastalarına yardım amacıyla bir program düzenlendi.

Birçok yardım kuruluşu temsilcisinin de katıldığı programın açılışında konuşan Memur Sen Şube Başkanı İsmet Alca, başlattıkları kampanya ile her bir bağışın Afrika'daki katarakt hastalarına umut olduğunu söyledi. Alca, imkânsızlıktan dolayı ameliyat olamayan ve dünyayı göremeyen onlarca Afrikalı'nın yapılan bağışlarla ameliyat olarak dünyaya yeniden gözlerini açacağını ifade etti. Alca, "Yapılan 150 TL'lik bağışlar belki maliyeti küçük bizim için bir anlam ifade etmiyor olabilir. Ama o parayla ameliyat olan bir Afrikalı katarakt hastası için elbette çok büyük anlam ifade etmektedir." dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra söz alan İHH Ankara Merkez Yönetim Kurulu üyesi Erkan Halıcı ise Müslümanların vücudun birer azaları gibi olduğunu hatırlatarak, Afrika ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaptıkları yardım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İHH'nın 1992 yılında rahmetli başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın talimatıyla kurulduğunu hatırlatan Halıcı, "1992 yılındaki Bosna savaşında Bosnalıların Sırplara karşı vermiş olduğu mücadelede Bosnalıların yanında yer almış, onların bir nebze de olsa sıkıntılarına ortak olmuş ve yardım elini uzatmıştır. Bosna savaşının bitmesiyle Çeçenistan mücahitlerinin Rus işgalcilerine karşı yapmış olduğu direnişine karşı onlara maddi imkanlar sağlamış. Mağdur ve mazlum bırakılan, ambargo altına alınan Çeçen mücahitlere insani yardım yapmaya çalışmıştır. Bugün 135 ülkede İslami ve insani yardımlarına devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Halıcı, İHH'nın temel faktörlerinden birinin de mazlum coğrafya da yaşayan mazlum Müslümanları yeniden harekete geçirmek, yeniden ayaklandırmak, onlara yeniden cihad ruhunu ve şuurunu canlandırmak için mücadele etme olarak açıkladı.

Reklam
Reklam

Halıcı, şunları kaydetti: "İHH, bu İslam coğrafyasında eğitim, sağlık, okul ve cami gibi birçok projeleri hazırlayarak onları faaliyete geçirmek için çalışmaktadır. Müslümanların yaşadığı bu bölgelerde misyonerlik faaliyetlerini yürütmeye çalışan Yahudi ve Hristiyanlara karşı Kuran ile Müslümanları yeniden harekete geçirmeye çalışmaktayız. Bu bölgelerde yaşayan insanlardan birçoğu katarakt hastalığının pençesine düşmüş durumdadır. Ve maddi imkânsızlıktan dolayı da ameliyat olamamaktadırlar. Biz İHH camiası olarak bu yerlerde insanları sağlık taramasında geçirerek imkânlarımız dâhilinde katarakt hastalarını ameliyat ederek onların tekrar dünyaya gözlerini açmalarını sağlamaya çalışmaktayız" diye konuştu.

Program, konuşmaların ardından Afrika'da yapılan yardım ve ameliyatlarla ilgili slayt gösterisinin izlenmesiyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: