Bitmeyen metroya siyah kurdeleli protesto

Başkent’te TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne üye bir grup, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Ulaştırma Bakanlığı'na devredilen...

Başkent’te TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne üye bir grup, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Ulaştırma Bakanlığı'na devredilen ve yapımı henüz tamamlanamayan Kızılay-Çayyolu metro inşaatı önünde eylem yaptı. Grup, bitmeyen metro inşaatı duvarına siyah kurdele bağlayarak protesto etti.

Milli Eğitim Bakanlığı yanındaki metro inşaatının önünde toplanan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyesi grup, “Kedinin bıyıkları bitti metro bitmedi”, “Ulaşım hakkı insan hakkı” dövizleri taşıyıp, “Ulaşım hakkımız engellenemez” sloganları attı. Grup adına konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Bülent Batuman, Ankara’nın metro konusunda sınıfta kaldığını söyledi. 10 yıldır tamamlanamayan metronun bitmeme rekoru kırdığını belirten Batuman, “Şehir trafiği çekilmez durumda; alttan üsten geçmekten, duraklarda beklemekten yorulduk. Metro bir şehirde insanca ulaşım için haktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından grup üyeleri yanlarında getirdiği siyah kurdeleyi metro inşaatının duvarına astı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralıların hizmetine sunmak üzere bir süre önce Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan ve Tandoğan-Keçiören metrolarının inşaatını başlatmıştı, ancak belediye kaynaklarının yetersizliği nedeniyle yarım kalan inşaatlar, kısa süre önce Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz