Biyolojik Saat

Evlenmenin zamanı var mı?

Biyolojik saat çok enteresan bir şey! Bir gün bebek ağlaması duyuyorsun, diyorsun; "Ayyy! Ben böyle çirkin gürültücü şey doğurmam." Ertesi gün geliyor, modun hemen; "Çocuk yapmalıyım, şimdi yapmalıyım. Hem neg'zel yanaklarını da mıncıklarım!"

Hayır, çocuk doğurmaya falan karar vermedim!!

Yirmilerimin henüz başında olduğum için 'evlenmek' bile benim için çok büyük bir kelime. En azından son bir kaç güne kadar öyleydi. Yine de gün günden evrildiğimi içten içe hissediyorum. Söz, nişan, kına, nikah, düğün bana hep çok uzak, çok boğucu gelirdi. Hatta gittiğim kına ve düğünlerin büyük bir kısmına annemin tehditleri sonucu katılırdım, kenardan el çırpmak ve konu mankenliğimi bir an önce doldurup eve kaçmak dışında hiç böyle ortamlarda var olmadım. Bazen midemin bulandığını, bazen sınavımın olduğunu öne sürüp henüz koca teyzeler ter içindeki gerdanlarını bana doğru kıramadan ortamdan sıvıştım.

Reklam
Reklam

O halde soruyorum: Bana neler oluyor?!

Kuzenlerim birer ay arayla evleniyorlar ve ben geçen gün kuzenimin ayakkabısının altına adımı yazdım. Bilerek, isteyerek ve yüzümde kocaman bir gülümsemeyle! Hatta ayağını yere iyice sürtmesini bile tembihledim. Teyzem bir yandan hep çeyiz hazırlardı, hiç pas vermezdim. Daha yeni "Şöyle bir şey de yapsanaaa!" diye sipariş ettim. Tek taşlara ve kuyumcu vitrinlerine bakışlarım değişti. Paramın üzerindeki planlarım bile 'evlenirsem' temalı! Oysa hayat karşısında 23 yıldır tek ve yek başıma ilerliyorum.

Son bir kaç güne kadar arkadaşlarımın karşısında "Bir erkek için değer mi?", "Kariyer sevgiliden önemli!", "Evlenmek için hiç fedakarlık yapılır mı!!" diyen ben gitti, yerine bambaşka bir kız geldi. Sosyal paylaşım sitelerinde gördüğüm 'tek taş', 'kına gecesi', 'nişan-nikah', 'aşkitooooom', 'evleniyoruz-mutluyuz' temalı fotoğrafları çok avam bulurken, şu gün evlilik teklifi alsam yüzümde en arsız gülümseme ile tek taşımın takılı olduğu elimi sallayan bir pozu profil fotoğrafı yaparım. Hatta o saçma bulduğum nişan alış verişini de yapar, kına gecemde de Serdar Ortaç eşliğinde göbek atarım.

Reklam
Reklam

Ya ben giderek 'Tipik Türk Kızı'na evriliyorum ya da biyolojik saat diye bir şey gerçekten var.

Sevgiler,

Miyuki

http://twitter.com/BlogMiyuki

http://miyukininblogu.blogspot.com/