"Biz Ebruyuz" Projesi

Adana Emniyet Müdürlüğü hazırladığı "Biz Ebruyuz" projesinde yer alan çocuklar ve aileleri kahvaltıda bir araya geldi.

Adana Emniyet Müdürlüğü hazırladığı "Biz Ebruyuz" projesinde yer alan çocuklar ve aileleri kahvaltıda bir araya geldi.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Polis Lokali'nde düzenlenen etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu'dan göçle gelen ve Adana'nın yoğun göç aldığı bölgelerde yaşayan çocukları hedef kitle olarak seçtiklerini anlatarak, "Çünkü diğer tarafta bir şekilde çocuklar sanatla, hobi ile ilgilenme şanlı bulabilirler. Ama bu çocukların hakikaten böyle bir şanslarının olmayacağını düşündük ve aileleri ile temas kurduk" dedi.

Reklam
Reklam

Çocuklar arasında sanata, müziğe yatkınlık diye bir ayrım yapmadıklarını belirten Gürkan, şöyle devam etti:

"Biz tüm çocuklarla çalışabileceğimizi gösterdik. Biz bunu bir sanat gösterisi ile kapatalım dedik ama zaman içerisinde Anadolu Ateşi Grubu'nun desteği ile biz biz bunun burada bitmeyeceğini gördük. Özellike projenin her aşamasına destek veren Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik'e teşekkür ediyoruz. Bunu gerekirse bir sanat akademisine, enstitüsüne dönüştürme konusunda çalışmalar yapıyoruz. Dün bir grup çocukla görüştük 3'ünün okulu bıraktığını öğrendik. 3 yıl önce okulu bırakan öğrenciler 'bize yardımcı olun konservatuvara gidelim' dediler. Bu Adana'nın markası olacak ve inanıyorum ki Medeniyetler Korosu ile hep beraber çok güzel bir şekilde bu ülkede anılacak.

Gürkan, bir gazetecinin Pozantı ilçesinde kaldığı emniyet müdürlüğüne ait misafirhanede ölü bulunan İlçe Emniyet Müdürü Nazif Kızmaz ile ilgili sorusuna ise "Kalp krizi olduğunu söylüyorlar. Otopsi raporlarını tam incelemedim. Teşkilatımızın başı sağ olsun diyorum. Ben aile ile akşamdan beri beraberdim, bu sabahta. Tören yapmak istedik ama aile zaman darlığından dolayı cenazelerini götürmek istediler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra çoğunluğu yoğun göç alan mahallelerden seçilen çocukların oluşturduğu koro çeşitli eserler seslendirdi.

Muhabir: Volkan Kaşik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: