"Biz Ege’de gerginlikten yana değiliz"

Genelkurmay Başkanı Başbuğ, “Bizim hiçbir zaman sorun yaratmak gibi, kriz yaratmak gibi bir amacımız yok” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye’nin Ege'de uluslararası hukuktan doğan haklarını icra ederek, koruyacağını belirterek, “Bizim hiçbir zaman sorun yaratmak gibi, kriz yaratmak gibi bir amacımız yok” dedi.

Orgeneral Başbuğ, eski Genelkurmay Başkanlarından Fevzi Çakmak'ın ölümünün 60. yılı dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı’nda düzenlenen anma töreni ve panele katıldı. Panel konuşmalarının ardından verilen 15 dakikalık arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbuğ, Ege'deki uçuşlarla ilgili olarak, Türk uçaklarının Ege'de silahsız uçtuklarını, bu karşın Yunan uçaklarının her zaman silahlarının tam yüklü olarak havalandığına işaret etti.

Reklam
Reklam

Uluslararası alanda kimsenin kimseye hüküm koyamayacağının altını çizen Orgeneral Başbuğ, “Her zaman Türkiye olarak iyi niyetimizi, koordineyi, işbirliğini söylüyoruz. Bizim yıllardır Ege'de uçan uçaklarımız silah yüküyle uçmuyor” dedi. Yunan uçaklarının tam yüklü olarak uçtuğunu söyleyen Başbuğ, kalkan uçakların kimliğinin belli olduğunu belirtti.

Orgeneral Başbuğ, “Maalesef bir noktada farklı hareketlerle karşılaşıyoruz. Türkiye Ege'de uluslararası hukuktan doğan haklarını icra edecektir, koruyacaktır. Bizim hiçbir zaman sorun yaratmak gibi, kriz yaratmak gibi bir amacımız yok” diye konuştu.(ANKA/SON)