Biz kendi yağımızla kavrularak geldik

Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı Geçtiğimiz gün Türkiye Futbol Federasyonunun İstanbul'da düzenlemiş olduğu toplantıya katıldı.

Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı Geçtiğimiz gün Türkiye Futbol Federasyonunun İstanbul’da düzenlemiş olduğu toplantıya katıldı.

Külüp Başkanı Kahramanlı, Düzenlenen Bu toplantıda alınan kararları şöyle açıkladı, Kahramanlı, “Süper Lig toplantısından önce Bank Asya ile bir değerlendirme toplantısı yapılmış daha sonra da Süper Lig kulüpleriyle de bir toplantı yapıldı. Bu toplantının amacı Süper Ligin ertelenmesiyle ilgili biliyorsunuz. Lig maçlarının başlama tarihi normalde 5 ağustos idi hava sıcaklıklarının aşırı derecede oluşu nedeniyle Süper Lig maçlarının 9 Eylül de oynanmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Türkiye Futbol Federasyonu, Bu toplantıda Kulüp başkanlarının değerlendirmelerini ve görüşünü aldı. Herkeste böyle bir ertelemenin doğru olduğunu ve hakikaten bu dönemde hava sıcaklıklarının aşırı derecede olduğunu ve arkadan da Ramazan ayının gelmesiyle bu kararın alınmasının doğru bir karar olduğunu belirterek Türkiye Futbol Federasyonuna tam destek verdiler.Federasyonun almış olduğu kararın destekleyicisiz ve tabi ki onun dışında, şike olaylarıyla ilgili konularda ele alındı. Bu dönem de biliyorsunuz, bütün futbol kulüplerinin sıkıntıları mevcuttur ve kısa bir süre içerisinde bu sıkıntıların sonuçlanması gerekliliğinin şart olduğu herkesçe bilinmektedir. Biz Mersin İdman Yurdu olarak Şu an hiçbir şekilde bir tane bile kombine bilet satamadık satışlarımız durdu, reklam alamıyoruz ve bu sürecin bir an önce açıklığa kavuşturulması kulüpler birliğimizin de ortak isteğidir” dedi.

.Ayağının tozuyla geldiği İstanbuldan Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile birlikte Onarımı bitmek üzere olan Tevfik Sırrı Gür Stadını birlikte gezerek İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz’e stat hakkında bilgiler verdi.Kahramanlı, “Her şey bu gördünüz gibi, bu stattın varlığı 60 yıl öncesine dayanır ve çok eski bir stattır ve hakikaten kırıyoruz bozuyoruz, tekrar kırıyoruz buraya yeni bir bina, yeni bir stat yapsaydık daha erken biterdi. Bizim bunları yapmaya imkanımız, zamanımız hatta şansımız dahi yoktu. Müsaade de etmezlerdi. Görmüş olduğunuz yeni bir ek bina ile yeniden , giyinme odaları, soyunma odaları, girişlerimiz, çıkışlarımız, basınımızın toplantı odası, A1, VIP odaları, protokolümüz yeri her şey yeniden en kaliteli malzemeden yapıldı. Bunları göreceksiniz. Şu an ne yaptığımızı kimse görmüyor ama inşallah sezon açıldığında herkes bizim burada nasıl bir hizmet verdiğimizi Mersin taraftarları, basınımız ve misafirlerimiz için nasıl çalışmalarda bulunduğumuzu görecekler.”dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Kahramanlı, “Herkes buraya çocuklarıyla ailesiyle rahatlıkla gelebilecekleri bir yer yaptığımızı görecek ve taktir edeceklerdir. Bunu yaparken kendimiz için değil, takımımız için yaptığımızı her şey gibi bunları da sadece takımımız için değil Mersin için Mersin taraftarı için yaptığımızı herkes bilsin. Çünkü Mersin’e yakışanda bu olmalıdır.Önceki stat’a baktığınızda oturacak ne yerimiz vardı nede söylemesi ayıp ellerimizi yıkacak bir yerimiz vardı. Ama bundan sonra buraya gelen insanların ne kadar rahat bir statda maç izleyebileceklerini görecekler.

Emniyet müdürümüzle yaptığımız gezide görüldüğü gibi localarımızın her biri daire gibi. Bu localarımızın içerisine televizyon, buzdolabı, koltuklar koyacağız ve oraya gelecek insanların evlerinde ki rahatlıkla maç izleyeceklerini bunu burada yaşayarak öğreneceklerini garanti ederim. Bu arada izleyicilerin oturduğu kale arkalarındaki alanlarında üstlerini komple kapatıyoruz.” Dedi. Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Kahramanlı Sözlerine şöylr devam etti. “Bugüne kadar hiç kimse ne statımızı, ne taraftarımızı, nede basınımızı hiç kimse düşünmemiş ama biz bu gün bunların hepsini düşünüyoruz. Buraya gelecek olan misafirlerimizin ve taraftarlarımızın rahat etmesi lazım. Rahatça maç izleyip takımına destek verebilmeli biz burada herkesin rahat etmesini sağlayacak bir şekilde hazırlık yapıyoruz. Sahamızın çok kötü durumdaydı bu sebepten dolayı, zemin çalışmasını ve çim çalışmasını itinayla yapıyoruz. Antalya ‘da medikal Parktan bir arkadaş getirdik bu arkadaş saha içersinde çim çalışmaları yapıyor . Herkes görecek ki önümüzde ki sezona sahamız da, statımız da en iyi şekilde yetişecek bunu sağlamak için 24 saat çalışıyoruz. Işıklandırma çalışmaları başladı. Statın tamamı boyanıyor yani elden geçiyor, tertemiz bir stat göreceğiz.”dedi.

Reklam
Reklam

ÜÇÜNCÜ KAMP DÖNEMİ YAPILACAK
Bu arada Mersin İdman Yurdu hakkında da bilgi veren Kahramanlı, “Bunu yanında tabi ki şu an birinci kamp dönemimiz bitti. İkinci kamp dönemimizde cumartesi bitiyor. Tabi ki ligler uzadıktan sonrada biz hazırlık maçları yapacağız. Birinci kamp dönemini yaptık ama ikinci bir kamp dönemi daha yapacağız çünkü önümüzde 35 -40 gün gibi bir süre var.Bu zaman zarfında biz kamp yapacağız ve her şey çok güzel, çok iyi gidiyor ve bu süreçte herkesten Mersin İdman Yurdunun yanında yer aldıklarını, takımımıza sahip çıktıklarını göstermelerini istiyorum.Bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim.Bazıları Mersin İdman Yurdu’nu karalama politikası içine girmişler (Mersin İdman Yurdu Küme düşecek) gibi safsata ve asılsız şeyler söyleyerek Taraftarlarımızın ve Mersin İdman Yurdu severlerimizin kafalarını bulandırmaya çalışıyorlar neden ? niçin? Anlam veremiyoruz.

BİZ KENDİ YAĞIMIZLA KAVRULARAK GELDİK
Siz bunu neye göre yapıyorsunuz yani bunu söylerken elinizde bir tespit ettiğiniz bir kanıt var mı? Uydurmayalım arkadaşlar bakın, 34 maç oynamışım bu maçların bir tanesinde olumsuz yada şaibe yaratacak bir durum vuku bulmuş ise ortaya koyun ve bunları söyleyin. Bizim hakkımızda aslı olmayan konuşmalar yaparken elinizi vicdanınıza koyun ve ondan sonra Mersin İdman Yurduna vicdanınız el veriyorsa böyle hak edilerek kazanılmış bir başarıya utanmıyorsanız çamur atın. Bu kulüp büyük bir kulüp ve temiz bir kulüptür. Hiçbir kimsenin Mersin İdman Yurduna zarar vermeye hakkı yoktur. Biz buna müsaade etmeyiz izinde vermeyiz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Her şeyin farkındayız. Biz buraya gelirken kendi imkanlarımızla, kendi paramızla, kendi arkadaşlarımızla, çevremizle, belediye başkanlarımızla ve bütün taraftarlarımızla biz bu takımı 29 yıl sonra süper lige çıkardık. Mersin İdman Yurdu bu başarıyı kendi yağıyla kavrulup, hakkıyla elde etmiştir.”dedi.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz