"biz Varız" Projesi İle Gönüllerince Eğlendiler

Aksaray Valiliği "Biz Varız" Projesi ile köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sinema ve...

Aksaray Valiliği "Biz Varız" Projesi ile köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sinema ve lunapark ile tanıştırdı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje ile ilk defa sinemaya gelen çocuklar heyecanla film seyrederken, gittikleri lunaparkta, çarpışan araba, atlıkarınca, tırtıl gibi oyun araçlarına binerek gönüllerince eğlendiler. Çocuklar mutluluklarını dile getirirken, böyle bir imkan sağlandığı için yetkililere teşekkür ettiler. Aksaray Vali Vekili Abdulkadir Demir, "Biz Varız" projesi ile vakıf tarafından yardım yapılan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının servis araçları ile evlerinden alındığını ifade ederek, çocukların elbise, ayakkabı ve diğer ihtiyaçları karşılanarak her çocuğun büyük mutluluk duyacağı sosyal etkinliklerden yararlanmalarının sağlandığını söyledi. Çocukları öğle yemeğinde ve bisiklet hediye edilirken yalnız bırakmayan Vali Vekili Demir, çocuklarla bir süre sohbet etti. Günlerinin çok güzel geçtiğini, eğlendiklerini, çok mutlu olduklarını ifade eden çocuklar, Vali Vekili Abdulkadir Demir’e teşekkür ettiler.

Reklam
Reklam

Çocuklara tatilde de olsa hikaye ve roman kitapları okumalarını tavsiye eden Vali Vekili Demir, çocuklardan kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini istedi. Demir, “Haftada en az bir kitap okuyun. Okumaktaki gaye anlamaktır. Okuduğunuzu yavaş yavaş anlayarak okuyun. Okuyup anladıkça bilginiz çoğaldıkça, çok iyi adamlar olursunuz” dedi. Hayatta önemli olanın iyi insan olabilmek olduğunu belirten Demir, “Bunun temel kuralı bize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkasına yapmayacağız. Bu aklınızın bir köşesinde her zaman bulunsun. İyi insan olabilmenin temel şartı budur” diyerek nasihatte bulundu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Aksaray’da bütün ihtiyaç sahibi vatandaşlara sahip çıktığını ifade eden Vali Vekili Demir, vakıf mütevelli heyetinin yardım yapılacak vatandaşların yerinde tespit ve titizlikle incelenen durumunu göz önünde bulundurarak isabetli karar alıp vatandaşlara çeşitli yardımlar yaptığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: