''Biz yoksullukla,onlar bizimle kavga ediyorlar''

TOKAT (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz yoksulukla, işsizlikle kavga ediyoruz onlar bizimle kavga ediyorlar" dedi.

Erdoğan, partisinin Tokat mitinginde yaptığı konuşmasına Tokatlılar'ı selamlayarak başladı. Erdoğan, konuşmasında muhalefeti eleştirerek, "Şimdi enflasyon 7,7. Nereden nereye geldik? Sayın Bahçeli yüzde 30 ile bize bırakmıştı. Tokat'a geldi mi? Eğer uğrarsa buraya bunu sorun kendisine. Ekonomide, iktisatta bir rahle-i tedrisattan geçmesi lazım. Bu rakamlar bir ülkenin büyümesini, gücünü gösterir Sayın Bahçeli, Sayın Baykal, bunları öğrenin" diye konuştu.

Reklam
Reklam

36 milyar dolar olan ihracatı 132 milyar dolara çıkardıklarını belirten Erdoğan, "Bu Ankara'da oturarak mı oldu? Koltuklara sizin gibi yapıştıkta mı oldu? Yoksa dünyayı işadamlarımızla beraber fellik fellik dolaştıkta mı oldu? Zorunlu tasarrufta 13.5 katrilyon ödedik. Sayın Bahçeli, Sayın Baykal siz borçlandınız biz ödedik. Ondan sonra kalkıyor meydanlarda diyor ki 'bu paralar nereye gitti?' Sizin yaptığınız borçlara gitti. Hızlı tren saatte 253 kilometre hızla gidiyor Eskişehir'e. Nereden nereye?Dünyanın bu noktada 8. ülkesi olduk. Deniz efendi, Devlet efendi bunlar sizin acaba aklınızdan geçer miydi be. Böyle bir proje uyguladınız mı? Geldik, temelini attık, bitirdik, hizmete aldık. Şimdi İstanbul'a Boğaz'ın altından tüp geçit yapıyoruz. Davet yapıyorum kendilerine; 82 metre derinlikte, Sayın Baykal Sayın Bahçeli gelin tecrübenizi artırın, birikiminizi artırın. bir şu Boğaz'ın altından geçin, Üsküdar Sirkeci'ye nasıl bağlanmış görün, ufkunuz artar. 'Nerede ne yatırımı yaptılar' diyorsun. İşte bu"
şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kendilerinin laf, hakaret, yalan üretmediklerini kaydeden Erdoğan, "Biz iş üretiyoruz. CHP'nin tapusu, MHP'nin tapusu kimde? Peki AK Parti'nin tapusu kimde? Millette. AK Parti'nin sahibi benim milletim, sizsiniz. Siz kurdunuz ve siz bu günlere getirdiniz. Biz yoksulukla, işsizlikle kavga ediyoruz onlar bizimle kavga ediyorlar. Onlar sadece ve sadece kriz çıkarıyorlar, bunların gündemi sadece kendileri, CHP, MHP, yandaş medyaları bir araya gelmişler, son haftalarda iyice coştular. Yalanlarını iftiralarını daha da artırdılar. İkide bir 'Atatürkçüyüm Atatürkçüyüm' diyorsun, ama Atatürk'ün gösterdiği hedeflerin semtine bile uğramıyorsun. Atatürk ebediyete intikal etti, bunlar Türk lirasının üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırdılar. Bunlar posta pullarını üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırdılar, İnönü'nün resmini koydular. Devlet dairelerinden Atatürk'ün resmini kaldırdılar, İnönü'nün resmini koydular. Bunlar Atatürkçü filan değil, Atatürk üzerinden geçinenler. Bunların samimiyetinin ne olduğunu anlayın diye bunları söylüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

"ZORU KOLAY KILACAKSINIZ"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşın demokratik hakkını kullanmamasının kendisinin çok ağırına gideceğini belirterek, oy kullanma konusunda TC Kimlik Numarası uyarısında bulundu. Erdoğan, "Benim vatandaşımın demokratik hakkını kullanmaması benim çok ağırıma gider. Zaten işi zorlaştırdılar ama siz zoru kolay kılacaksınız. Sandıkları inşallah pazar akşamı, nasıl şurada ampuller burayı aydınlatıyorsa, aydınlatacağız. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin, son söz sizin. Karar sizin, bu ülke hepimizin. '29 Mart'ta ülkemizin yarınlarına tekrar sahip çıkın' diyorum" dedi. 29 Mart'ın çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Pazar günü bunlara bir ders vermek lazım. Değil mi? Öyle bir hava var ki tek rakip AK Parti. Bütün partiler AK Parti'ye saldırıyor mu? İstinasız saldırmayan bir tane var mı? Hepsi saldırıyor. Sağı, solu, aşırısı, ortaya yakın olanı hepsi saldırıyor. Niye, meyvesi yenen ağaç taşlanır" diye konuştu.

Konuşmasında Baykal'a yüklenen Başbakan Erdoğan, "Bu ara biraz televizyonkolik oldu. Ben de nasihat ediyorum. Bak Sayın Baykal, Çarkıfelek'e çık, Televole'ye çık. Bak orada senin şovmen arkadaşların var. Onlarla beraber bir program yap. İnan ben de seyrederim. Çünkü çok komik oluyorsun. Ama asıl şovu milletim yapacak. Ne zaman, pazar günü. O şovun adı demokrasi şovu olacak" şeklinde konuştu.
Erdoğan, Baykal'ın yüzde 52'den az oy alırsa AK Parti'nin başarısız sayılacağı yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Sana ne AK Parti'nin yüzde 52'sinden, yüzde 55'inden. Sen ne alacaksın, sen bunu söyle" ifadelerini kullandı.Tokat'ta yapılan yatırımlara değinen Erdoğan, eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım ve kültürel alandaki yatırımlardan bahsetti.

Reklam
Reklam