Bizden ne istiyorlar

Aydınlar Ocağı yönetim kurulu üyesi Ernail Koç, 12 Ekim tarihinde yayımlanan AB ilerleme...

Aydınlar Ocağı yönetim kurulu üyesi Ernail Koç, 12 Ekim tarihinde yayımlanan AB ilerleme raporunu Gündoğumu habere değerlendirdi. Koç, AB'nin Türkiye'den istedikleri şartları birliğe üye ülkelerden istemediğini ve isteklerini Türkiye'ye karşı dayatma sürecine girdiğini söyledi.

Koç, şu açıklamayı yaptı:

"Maastricht kriterleri ülke ekonomisi açısından, Kopenhag kriterleri sosyal haklar açısından çoğu maddelerinin uygulanması açısından adına Ankara kriterleri de desek, AB' ye alınsak ta alınmasak ta önemli kriterlerdir.

Reklam
Reklam

Fakat AB'nin Türkiye'den talepleri tamamen siyasi ve ülke değerlerimize ters düşen değerlerdir. Kaldı ki bu taleplerin hiç biri AB' ye alınan ülkelerden talep edilmemiştir. Anayasa değişikliği, Kıbrıs ve dış politikadaki talepleri hiçbir surette kabul edilemez. Özellikle anayasa değişikliğindeki talepler ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ters düşen, etnik ırkçılığa dayalı, çok kültürlülük ülkemiz şartları ile tamamen ters, kendilerinin de hiç bir zaman uygulamadıkları ve uygulamak istemedikleri dayatma anayasa teklifidir.

Anayasalar devletin temel metnidir, aslolan milletin değerlerini temsil etmesidir. Karar verecek olan da milletin kendisidir. "

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz