"Bizim dönemimizde adalet anlayışı yükseldi"

SAMSUN (İHA) - Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, tüm belediyelere eşit mesafede olduklarını ve hepsine adaletli davrandıklarını söyledi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak ve etkinliklere katılmak üzere Samsun'a gelen Bayındırlık ve Bakan Özak, Samsun Milletvekilleri ve partililerle birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Bahadır'ı ziyaret etti. Daha sonra Samsun Çevreyolu'nda incelemelerde bulunan Bakan Özak, Terme İlçesi'ne giderek burada Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu ile görüştü.

Reklam
Reklam

Açıklamalarda bulunan Bakan Özak, Samsun'un hava, demiryolu ve deniz ulaşımı açısından iyi durumda olduğunu, karayolunun da tamamlanmasıyla ulaşım yönünde bir sorunun kalmayacağını söyledi. Belediyelere gerekli desteği vermeye çalıştıklarını dile getiren Bakan Özak, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyeciliği iyi bilmesi nedeniyle sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapmaktadır. Bizim dönemimizde adalet anlayışı yükseldi. Yerel seçimlerde 3 bin 255 belediyenin bir çoğunu kazandık. Ama tüm belediyelere eşit mesafede adaletli davranıyoruz. Hepsine eşit uzaklıktayız. Yüzde 60 ödüyoruz, yüzde 40 kesiyoruz. Teknik Araştırma ve Uygulama aşamasında projelere destek veriyoruz" diye konuştu.

1994 yılında yatırım programına alınan ve 1999 yılında inşaatına başlanan Terme Devlet Hastanesi'ni inceleyen Bakan Özak, Çarşamba Yeşilırmak Festivali'ne katıldı. Daha sonra Özak, yaklaşık 5 milyon YTL'ye mal olacak Çarşamba Yeşilırmak Yeni Şehiriçi Köprüsü'nün temelini attı.

Çarşamba İlçesi'nden Samsun'a dönen Bakan Özak, dönüşünde Samsunspor Kulübü'ne ait Nuri Asan Tesisleri'ne gelerek Kulüp Başkanı Adnan Ölmez ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. Özellikle Samsunspor'un maddi sıkıntıları hakkında bilgi alan Özak, destek için gerekli çalışmaları yapacağını kaydetti.

Reklam
Reklam