"Bizim Gibi Olmayın" Projesi

Türkiye Sakatlar Derneği üyeleri, Tekirdağ'da başlatılan "Bizim Gibi Olmayın" projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine nasıl engelli olduklarını anlattı.

Türkiye Sakatlar Derneği üyeleri, Tekirdağ'da başlatılan "Bizim Gibi Olmayın" projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine nasıl engelli olduklarını anlattı.

Derneğin Çerkezköy Şubesi üyeleri, okullarda öğrencilere, herkesin birer engelli adayı olduğunu anlatıyor.

Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 yaşında topun peşinden koşarken kamyonun çarpması sonucu engelli olduğunu söyledi.

Çetinkaya, öğrencilere nasıl engelli olduklarını anlattıklarını belirterek, "Eğer bu yaşta çocuklarımıza engellilik bilincini aşılarsak gelecek nesillerin engelli kalmaması için daha çok faydamız olur diye düşündük" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-"Muz kabuğu beni engelli bıraktı"-

Yönetim kurulu üyesi Meral Dağaşan da kendisini bir muz kabuğunun engelli yaptığını belirterek, "Kaldırımda yürürken bir muz kabuğuna basarak sırt üstü düştüm, omuriliğim zedelenmiş. Boyum bu yüzden uzamadı. Ayaklarım içe doğru dönmeye başladı, vücudumu taşıyamaz oldum. Bu yüzden tekerlekli sandalye kullanmaya başladım."

Öğrencileri, yedikleri muzların kabuklarını sokağa atmamaları konusunda uyaran Dağaşan, "Belki benim gibi biri görmeden üzerine basıp, engelli kalabilir. Benim düşmeme neden olan muz kabuğunu atan da böyle bir olaya neden olacağını bilmiyordu ama artık sizler biliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: