BJK Cola Turka'da derbi sevinci...

Beko Basketbol Ligi'nde derbi mücadelesinde geçen sezonun şampiyon takımı Fenerbahçe Ülker'i 23 sayı farkla 84-61 yenen Beşiktaş Cola Turka'da farklı galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Maç sonrası büyük sevinç yaşayan Beşiktaş Cola Turka'da basketbol şube sorumlusu Şeref Yalçın, kendilerini maç boyunca destekleyen taraftarlara teşekkür ederek, "Türkiye'de ve Avrupa'da ulaşmak istediğimiz hedefler doğrultusunda galibiyetler almaya devam ediyoruz" dedi.

Yalçın, Fenerbahçe Ülker karşısında müthiş bir karşılaşma oynadıklarını ifade ederek, "Güçlü bir takımız. Bu galibiyette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu sezon siyah-beyazlı takıma başarılı bir dönem yaşatan antrenör Ergin Ataman ise bugün iki takımın da normal oynadığını ifade ederek, "Ortaya çıkan fark ise iki takımın gücünü gösterdi" dedi.

Ataman, taraftarlarla birlikte çok önemli bir karşılaşmadan galip ayrıldıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: "En başından beri söylüyorum, bu takımın taraftar desteğine ihtiyacı var. Bugün de gösterdik ki çok iyi bir ekibiz. Taraftarımız yanımızda olursa biz bütün zorlukları aşabiliriz. Herkese buraya kadar gelip destekledikleri için çok teşekkür ederim. Bütün oyuncularımı güzel galibiyetten dolayı kutluyorum. Çok iyi bir form yakaladık, 18 maçın 17'si bizim galibiyetimizle sona erdi. Umarım bu şekilde devam ederek hedeflerimize ulaşırız."

BASKETBOLDA DERBİ MAÇIN ARDINDAN...
Beşiktaşlı taraftarlar, Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile oynanan derbi maça büyük ilgi gösterdi. BJK Cola Turka Arena tribünleri maçın başlamasına saatler kala dolarken, siyah-beyazlı taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Tribünler tıklım tıklım dolarken, bazı taraftarlar salona giremedi.

Reklam
Reklam

İki takım arasındaki anlaşma gereği Fenerbahçe taraftarları salona gelmezken, siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi ve sırasında zaman zaman ezeli rakipleri aleyhine küfürlü tezahüratlar yaptı. Bu arada siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesinde üzerinde basketbol takımının fotoğrafı olan ve Beşiktaş ambleminin yer aldığı dev bir pankart açtı.

Maç sonrası da siyah-beyazlı taraftarlar farklı galibiyetin sevincini doyasıya yaşarken, basketbolcularla birlikte tezahüratlar yaptı.

NICEVIC-MİRSAD TARTIŞMASI
Karşılaşmanın bitimine 2 dakika kala Beşiktaşlı Nicevic ile Fenerbahçeli Mirsad arasında tartışma yaşandı. Bir pozisyon sonrası birbirlerinin üzerine yürüyen ikiliyi hakemler ve takım arkadaşları ayırırken, iki oyuncu da teknik faul aldı.

MAÇ SONRASI KARGAŞA YAŞANDI
Maçın bitiminde bazı Beşiktaş taraftarları soyunma odasına yönelen Fenerbahçeli oyuncuların üzerine yabancı maddeler attı. Daha sonra Fenerbahçe Ülker soyunma odası önünde bir kargaşa yaşanırken, güvenlik güçleri olaylara müdahale ederek büyümesini engelledi. Bu sırada Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu ile güvenlik görevlileri arasında da tartışmalar oldu.

Reklam
Reklam

Olayların yatışmasının ardından bu kez bir bayan taraftarla güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Güvenlik görevlileri başına Fenerbahçe şapkası takmak istediği iddia edilen bayan taraftarı salon dışına çıkardı.

DROBNJAK'A SEVGİ SELİ
Beşiktaş Cola Turka'nın yeni transferi Predrag Drobnjak'a siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundu. Lisansı yetişmediği için Fenerbahçe Ülker karşısında forma giyemeyen Drobnjak, karşılaşmayı izlerken maç öncesinde siyah-beyazlı taraftarlar, bu oyuncu lehine tezahürat yaptı. Bu arada Fenerbahçe Ülker'de sakatlıkları bulunan İbrahim Kutluay ve Semih Erden derbi maçta oynayamadı.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDEYDİ
Derbi maç için İstanbul emniyeti salon çevresi ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Salona girenler didik didik aranırken, taraftarların üzerinde bulunan bozuk para ve çakmakların içeri alınmasına izin verilmedi.

Bu arada yabancı madde atılmasına karşı Fenerbahçe Ülker yedek oyuncuları ve teknik heyetinin bulunduğu bölümün arkasına portatif camekan konuldu.

Reklam
Reklam