BlackBerry 10 videoları ihbar ediyor

BlackBerry 10 yüklü akıllı telefonunuz izlediğiniz tüm videoları haberiniz olmadan ihbar ediyor olabilir.

Peki bu iş nasıl oluyor? Engellemenin yolu ne? Yazımızda açıklıyoruz.

BlackBerry Z10 ve Q10 modelleri ile yeni bir başlangıç yapan BlackBerry, satış rakamları ile de pozitif bir hava yakalamış durumda. Eğer siz de yeni BlackBerry 10 kullanıcılarından biriyseniz size belki de pek bilmediğiniz bir durumdan bahsedeceğiz.

BlackBerry 10’da ön tanımlı olarak aktif bir şekilde yer alan bir özellik nedeniyle telefonunuzdan izlediğiniz tüm videolar ve dinlediğiniz tüm müzikler, BBM listenizdekilerle paylaşılıyor. İnternette gezinirken karşılaştığınız muzip bir videonun tüm karizmayı dağıtmasını istemiyorsanız bu özelliği devre dışı bırakmanız gerekebilir. Zira video paylaşım siteleri üzerinden seyrettiğiniz videolar da buradan aktarılmakta.

Reklam
Reklam

Bu dramatik sonuçlar doğurabilecek özelliği kapatmak son derece kolay. BBM ayarlarından “show what I’m listening to” işlevini devre dışı bırakarak paylaşımları peşinen önleyebilirsiniz. Dileriz BlackBerry bir sonraki güncellemede bu özelliğin ön tanımlı olarak aktif olmasını engeller ve videolar ile müzikler için ayrı paylaşım ayarları eklemeyi akıl eder.

[

](http://www.scroll.com.tr/108145/turkiyede-tinba-salgini-basladi/)