BlackBerry Messenger güvenliğiyle övünüyor

BlackBerry Messenger hakkında açıklamalarda bulunan BlackBerry, uygulamanın güvenlik ve gizlilik konusundaki başarısına dikkat çekti.

BlackBerry Messenger ya da daha sık anıldığı adıyla BBM, gün geçtikçe akıllı telefon kullanıcıları arasındaki popülerliğini arttırıyor. Kanadalı telefon üreticisi BlackBerry’nin temel ürünleri olan akıllı telefonlar her ne kadar son dönemde revaçta olmasa da, BlackBerry’nin hala ilgi gören ürünleri de mevcut. BlackBerry Messenger da bu ürünlerin başında geliyor. Android ve iOS işletim sistemli telefonlar için yayınlandığı günden beri yükselişini sürdüren BlackBerry Messenger, on milyorlarca kullanıcının ilgisini çekmeyi başardı.

Reklam
Reklam

Bugünlerde oldukça popüler hale gelen ve dünyada en çok kullanılan mesajlaşma servislerinden biri haline gelen BlackBerry Messenger, sıkıntılı günler yaşayan BlackBerry’nin de en önem verdiği ürünlerinden biri haline geldi. BBM’in bu kadar ilgi görmesinin arkasındaki sebeplerden biri de güvenlik konusundaki başarısı oldu. Durum böyle olunca BlackBerry bu başarısını gündeme getirmekten çekinmedi ve BBM’nin kullanıcılara sunduğu güvenlik ve gizlilik kapasitesine vurgu yaptı. Resmi blog sayfası üzerinden yayınladığı resmi açıklamayla konuya değinen BlakcBerry, BBM’in güvenlik özelliklerine dikkat çekti ve diğer mesajlaşma servislerinden çok daha güvenli bir servis olduğunu iddia etti.

Hatırlayacağınız üzere WhatsApp Messenger henüz geçtiğimiz günlerde, yaşadığı güvenlik sıkıntıları sebebiyle teknoloji dünyasının gündemine gelmişti. Kullanıcılarının mesajlaşma geçmişlerinin micro SD hafıza kartlarına kaydeden WhatsApp Messenger’ın bu özelliğinin, farklı uygulamaların bu iletilere ulaşmasına ve dolayısıyla oldukça önemli bir güvenlik ihlaline sebep olduğu ortaya çıkmıştı. Bu gelişmeden henüz birkaç gün sonra BlackBerry Messenger‘ın güvenliğine dikkat çekilmesi oldukça manidar.

Reklam
Reklam

Xbox One’da Skype İyileştirmesi