BlackBerry’den iPhone 4S’e rakip

Son dönemde düşüşte olan RIM, dokunmatik ekranlı telefonlarıyla başarılı olamadı.

Kızaklı Torch modeli nispeten iyi satış rakamları elde etse de Android ve iPhone’un karşısında duramıyor.

Tıpkı Nokia gibi, RIM de sorunu işletim sisteminde arıyor ve yeni bir hamle planlıyor. Daha once satın alınan QNX işletim sistemi BBX adını almış ilk olarak tablet modeli BlackBerry PlayBook da kullanılmıştı. Şimdi bu işletim sistemi BlackBerry akıllı telefonlara geliyor.

RIM CEO’su Mike Lazaridis, daha once BBX işletim sistemiyle telefon üreteceklerini doğrulamıştı. Fakat mevcut modellerin BBX ile çalışmayacağını belirtmişti. Bunun sebebi iki işletim sisteminin farklı donanımsal uyumluluklarının bulunması. Belki de bu sebepten dolayı RIM, BBX ve BB OS ile çalışan telefonları birbirinden ayrı tutmaya çalışıyor. Dolayısıyla BBX’li telefon hem görünüm hem de altyapı açısından diğer BlackBerry’lerden farklı olacak.

Reklam
Reklam

Daha once BlackBerry Colt adlı bir model hakkında çeşitli bilgiler ortaya çıkmıştı. Bugün ise kod adı London olan yeni bir BlackBerry modeli ortaya çıktı. ‘Dummy’ yani çalışmayan ve sadece görsel tasarımı göstermek hazırlanan bu model, London modeli hakkında ilk bilgileri sunuyor. Telefon, tasarım olarak Porche Design ile birlikte hazırlanan P’9981 modelini andırıyor. Resimleri yayınlayan site, telefonun iPhone 4S’ten daha ince olduğunu belirtiyor. Yine sitenin verdiği bilgilere gore BBX işletim sistemiyle çalışan London, 1.5 GHz hızında çift çekirdekli işlemci, 1GB RAM, 16GB dahili hafıza ve 8MP kamera gibi özelliklere sahip.

BlackBerry London’ın 2012 Haziranında piyasaya çıkması bekleniyor. Bakalım BlackBerry, Android ve iPhone karşısında kendine güçlü bir yer edinebilecek mi?

[

](http://www.scroll.com.tr/57001/bu-bisiklet-aklinizi-okuyor/)