Blair Diana'dan Büyükelçi olmasını istemiş

LONDRA (İHA) - Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, Paris'te geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Prenses Diana'dan İngiliz Büyükelçisi olmasını istediği ortaya çıktı.

Daily Mirror gazetesi, Blair'in eski basın danışmanı Alastair Campbell'in önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan "Blair'li Yıllar" isimli kitabında, eski Başbakan'ın göreve gelmesinden önce ve sonra Prenses Diana ile gizlice buluştuğunu yazdı. Toplantının, Prenses Diana'nın kraliyet ailesinin bir üyesi olması nedeniyle isminin siyasileştirilmemesi için gizlice gerçekleştirildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Oldukça güvenilir bir kaynağın kitaptan alıntı yaptığı kısımları aktaran gazete, Blair'in Prenses Diana'nın büyükelçi olarak çok başarılı bir görev yapacağını düşündüğünü yazdı. Diana'nın kendisine teklif edilen görevden büyük heyecan duyduğunu belirten gazete, söz konusu görüşmelerde Blair'in eşi Cherie ve zaman zaman da Campbell'in hazır bulunduğunu yazdı.

Bu arada kitapta, Blair'in Irak'ın işgaliyle ilgili olarak ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşmelerin de ayrıntılı şekilde yer aldığı ifade edildi. Campbell'in hatıralarının Blair'in İşçi Partisi lideri olduğu 1994'ten görevinden istifa ettiği 2003 yılına kadar olan süreyi kapsadığı belirtildi.