Blair: "Fotoğraflar sahte"

LONDRA (İHA) - İngiltere Başbakanı Tony Blair, Daily Mirror gazetesinde yayımlanan ve İngiliz askerlerini Iraklı tutuklulara işkence yaparken gösteren fotoğrafların kesinlikle sahte olduğunu söyledi. Parlamentoya konuşan Blair, fotoğrafların "kesin olarak sahte" olduğunu belirtti. İngiliz Başbakan, Iraklı tutuklulara İngiliz askerlerinin kötü muamelelerde bulunmasının sistematik olmadığını savundu.

Kızılhaç, kötü muamelelerin sistematik olduğunu bildirmişti. Daily Mirror gazetesi de, yayınladığı fotoğrafların gerçek olduğunda ısrar ediyor.

Reklam
Reklam

Bir İngiliz askeri, Daily Mirror'a verdiği beyanatta, Irak'ta tutuklulara silah arkadaşları tarafından işkence yapıldığını ve cinsel tacizde bulunulduğunu, tüm bunlara şahit olduğunu söyledi.

Diğer taraftan, Blair'in sözcüsü, düzenlediği basın toplantısında, Irak'ta bir Amerikalı rehinenin kafasının kesilmesi görüntülerini "Barbarca" diye nitelendirdi. Sözcü, Suriye'ye ekonomik müeyyideler başlatan ABD'nin, bu ülkenin kitle imha silahları ve terörizmle irtibatlı olduğu konusundaki endişelerini paylaştıklarını bildirdi.