Blair, islam derslerine fon yardımı yapacak

LONDRA (İHA) - İngiltere, modern İslam'ı teşvik amacıyla ülkede bulunan üniversitelerdeki Müslüman din adamlarının eğitimine yardım için fon desteğinde bulunacak.

Londra'da bir konferansta konuşan İngiltere Başbakanı Tony Blair, "Aşırıcılığın sesleri İslam'ın temsilcisi değildir" dedi. Blair, ülkenin önde gelen Müslüman din adamlarından Ataullah Sıddık'ın İngiliz üniversitelerindeki İslam derslerinin yetersiz olduğu yönündeki raporuyla ilgili olarak ise, "Dr. Sıddık'ın tavsiyelerini takip etmek istiyoruz. Sorumluluğumuzu yerine getirmek için önemli ölçüde bir fon temin edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İslam derslerinin kalitesinin artırılması amacıyla 1 milyon poundluk (1.48 milyon euro) bir projenin başlatılacağını ifade eden İngiltere Başbakanı, "Bugün dünyada olanların bir sonucu olarak, toplumun tüm kesimlerinde İslam hakkında daha fazla şey öğrenme isteği var" dedi. Çoğu Hristiyan'ın Afganistan ve Irak konusunda aldığı kararlara karşı çıktığını bildiren Blair, şöyle devam etti:

"Bir diğer ülkenin dini inancının alınan kararlarla ilgisi yoktur. Örneğin Sırp diktatörlüğü altında acı çekerken kurtardığımız Kosovalı Arnavutlar Müslüman'dı veya yardım ettiğimiz Sierra Leane'de insanların yüzde 70'i Müslüman'dı."