Blatter İngiltere ve Meksika'dan özür diledi

FIFA Başkanı, topun kale çizgisini geçip geçmediği tartışmalarına son vermek için teknolojiden yararlanma konusunu gündemlerine alacaklarını söyledi.

FIFA Başkanı Sebb Blatter, maçlarında yapılan hakem hataları nedeniyle İngiltere ve Meksika futbol federasyonlarından özür diledi.

İngiltere-Almanya maçında Lampard'ın şutu çizgiyi geçtiği halde gol olarak kabul edilmemişti.

Meksika-Arjantin maçında ise Tevez'in attığı golde ofsayt pozisyonunda olduğu anlaşılmıştı.

Her iki pozisyon, maçlarda özellikle gollerin çizgiyi geçip geçmediğini tespit edilmesinde teknolojinin kullanılması tartışmalarını alevlendirdi.

FIFA, mart ayında yaptığı toplantıda maçlarda teknolojinin kullanılması önerilerini reddetmişti.,

Reklam
Reklam

FIFA Başkanı Blatter , ''Dünya Kupası finalleri sırasında yaşadığımız deneyimin ardından kale-çizgisinde teknolojinin kullanılmasına ilişkin dosyayı açmamak saçmalık olur dedi.

Tevez'in golünün stadyumdaki dev ekranda görülmesinden sonra Meksikalı futbolcular hakeme şikayette hakeme yoğun itirazda bulunmuşlardı.

Blatter, hakemlerin yaptıkları hatalara ilişkin kanıtları görünce çok üzüldüğünü, ancak bunun rekabetin sonu olmadığını, futbolda bu tür şeylerin olduğunu söyledi.

Hakemin kararlarından etkilenen her iki federasyonu da aradığını kaydeden Blatter, İngiltere ve Meksika federasyonlarından özür dilediğini kaydetti.

Lampard'ın sayılmayan golünün atıldığı pozisyon, Almanya İngiltere karşısında 2-1 galip durumdayken atılmıştı.

Tevez'in golü atıldığında ise maç 0-0 durumdaydı.

Konunun FIFA'nın temmuz ayında yapacağı toplantıda ele alınacağı bildirildi.