Bloodborne hakkında ilk detaylar açıklandı

E3 2014 kapsamında ilk kez duyurulan Bloodborne hakkında açıklamalarda bulunan From Software, oyunun Demon’s Souls’un devam oyunu olmadığını vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Los Angeles’ta düzenlenen E3 2014 kapsamında bir etkinlik düzenleyerek yeni oyunlarını ve gelecek planlarını oyunseverlerle paylaşan Sony, tanıtılması beklenen oyunların yanı sıra bir de PlayStation 4′e özel olarak hazırlanan sürpriz projesini resmi olarak tanıttı. Demon’s Souls ve Dark Souls serilerinin yapımından sorumlu olan Japonya menşeli From Software stüdyosu tarafından geliştirilen bu oyun, Bloodborne adıyla anılan yeni RPG/aksiyon oyunuydu.

E3 2014 kapsamında Bloodborne için yayınlanan tanıtım videosunu görenlerin ilk tepkisi, oyunun From Software tarafından geliştirilen Demon’s Souls’un devam oyunu olduğu yönündeydi. Her ne kadar yeni tanıtılan oyunun yeni bir seriyi başlatacak orjinal bir içerik olduğu açıklanmış olsa da, birçok oyunsever yeni oyunu Demon’s Souls’un devam oyunu olarak değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Ancak Demon’s Souls’un ve geliştirilmekte olan Bloodborne‘un yönetmeni olan Hidetaka Miyazaki, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve duruma açıklık getirdi. Demon’s Souls’un başarısının ardından merakla beklenen devam oyunu yerine yeni bir oyun yapmaya karar verdiklerini söyleyen Miyazaki, bu kararlarında Sony’nin rol oynadığını söyledi. 2012 yılında kendilerine yönelen Sony’nin PlayStation 4′e özel bir oyun yapmalarını istediğini belirten Miyazaki, bu fikrin kendilerini yeni bir oyun yapmaya cezbettiğini söyledi. Ayrıca Bloodborne‘un Souls serisinden bir hayli farklı olduğunu belirten yönetmen, oyunların farklı dönemlerde geçtiğine dikkat çekti.

****