Bluepet Ile Akaryakıt Sektörüne Giriyor

Enerji sektörü oyuncularından Ergaz, tüp ve LPG’nin ardından Bluepet markası ile akaryakıt sektörüne giriyor. Şirket,...

Enerji sektörü oyuncularından Ergaz, tüp ve LPG’nin ardından Bluepet markası ile akaryakıt sektörüne giriyor. Şirket, bu marka ile 2015’te bayi adedini 200’e, satışlarını 300-350 bin tona çıkarmayı planlıyor.

Toplamda 35 milyon dolar yatırım yapılan, istasyonlarında petrol ve türevlerinin yanında oto gaz ürünlerine yer verilen Bluepet, basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, Genel Müdür yardımcıları Ömer Yağız, Faruk Demirci ve Cafer Aytekin’in yanı sıra Bluepet Satış Koordinatörü Yaşar Yılmaz katıldı. Toplantıda akaryakıt sektörüne adım atmalarında rol oynayan etmenleri anlatan Ebubekir Yağız, “Türkiye’nin halkına, ekonomik durumuna ve siyasi istikrarına güvendiğimiz için, dünyada beliren tabloyu iyi okuduğumuz için bu yatırımı yaptık." dedi.

Reklam
Reklam

Dünyanın yeniden yapılandığını, üretimin evrildiğini anlatan Yağız, Ergaz olarak bu ortamda akaryakıta girme, milli bir marka ortaya koymaya karar verdiklerini aktardı. Ekonomiye katkı yapmak, istihdam yaratmak için Bluepet’i devreye aldıklarını vurgulayan Yağız, ad ve marka tercihi ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Adı detaylı araştırmaların ardından, şirket için anketlerin ardından koyduk. Bluepet tercihimizde topluma mavi ve yeşil ile barışık çevre bırakma irademiz etkili oldu. Mavi rengimizi alevden, kırmızıyı enerjiden ve bayrağımızdan aldık. Marka ambleminde kartal bulunuyor. Kartal, köklerimize vurgu yapıyor. Çok güçlü, kuvvetli anlamına geliyor. Malum kartal, erkek çocuklarına atfedilen kahraman, yiğit, egemen manasında. Adımız ve markamız, gücünü kültürden, köklerden; Ergaz’ın servis kalitesinden almaktadır. Ergaz senelerdir tüp ile oto gazda itibar ve güvenimiz ile biliniyoruz. Bu güveni akaryakıt müşterilerinde de yakalamayı temel alıyoruz.”

Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, Bluepet bayilerinin adedinin 2013’te 50, 2014’te 150, 2015’te de 200 olacağını bildirdi. Şirketin sermaye yapısına dair sorulara, “Yatırımları özkaynağımız ile yaptık. Finansman ile ilgili bir sorunumuz yok.” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de petrol ve türevleri ile ilgili rakamlara değinen Ergaz Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yağız ise “Ülkede otomobil adedinde önemli oynamalar görülüyor, bu eğilim benzin, dizel, motorin kullanımında görülmüyor. 2006’da 10 milyon 500 bin otomobil vardı, akaryakıt tüketimi 18 milyon 100 bin tondu. Şu an 17 milyon 300 bin otomobil var, akaryakıt tüketimi 18 milyon 88 bin ton.” ifadelerini kullandı. Yağız, akaryakıt sektöründe 62 şirket, 12 bin 500 bayiinin yer aldığını, 100 milyar lira gibi bir büyüklüğün olduğuna temas etti. 2023’te akaryakıta ihtiyacın artacağını görerek Bluepet markasını hayata geçirdiklerini belirtti.

Gazetecilerin bayi ve satış hedefleri ile ilgili sorularına Yağız, “2013 sonunda 50, 2014 sonunda 100-150, 2015 sonunda 200 istasyon hedefliyoruz. Satışımızı 300-350 bin ton olarak planlıyoruz. Tabii Türkiye’nin her yanında yatırımlarımız olacak. Şu ya da bu bölgeyi öne çıkarma gibi derdimiz yok.” karşılığını verdi.

İstasyonda oto gaz sarıp satmayacakları da sorusuna cevaben Yağız, “Tabii satacağız. Ergaz’ın ürünleri buralarda yer alacak. Umut ediyoruz, akaryakıt dağıtım alanları LPG satışlarımızı da artıracak.” dedi.

Reklam
Reklam

TEMELLERİ GURBETÇİLER TARAFINDAN ATILDI, İLK 500 ŞİRKET İÇİNE GİRDİ

Ergaz’n temelleri 1975’te Almanya’da atıldı. Mustafa Yağız önderliğinde bir araya gelen gurbetçiler, 1978’de Erzurum’da ilk tüp dolum yerini devreye aldı. Şu an Türkiye’nin ilk 500 şirketi içinde bulunan Ergaz, 736 ortaklı olup Sermaye Piyasası Kurulu kararları çerçevesinde kar dağıtımı yapıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: