BM, 'En Az Gelişmiş Ülkeler 2012' Raporunun Tanıtımını Yapacak

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), En Az Gelişmiş Ülkeler (LDC) 2012 raporunu pazartesi...

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), En Az Gelişmiş Ülkeler (LDC) 2012 raporunu pazartesi günü açıklıyor. Son yıllarda bu ülkelerin kalkınması için çabalarını artıran Türkiye’den yetkililerin de bulunduğu tanıtım programında, gelinen mesafe analiz edilecek.

BM Türkiye Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, En Az Gelişmiş Ülkeler (LDC) 2012 Raporu dünyanın en yoksul ülkelerinin sosyo-ekonomik yapılarının kapsamlı ve derinlemesine analizi yapıldığına dikkat çekildi. UNCTAD tarafından yayınlanan son raporda, dünyanın en yoksul ülkelerinden başka ülkelere yaşanan göç nedeniyle kaybedilen eğitimli ve yüksek vasıflı kişilerin, ana vatanlarına bilgi transferi ve yatırımları teşvik etmek yoluyla katkı sağlayabilecekleri ifade edildi.

Reklam
Reklam

Raporun tanıtımının yapılacağı kısıtlı sayıdaki ülkelerden birinin de Türkiye olduğunun altı çizilerek, Türkiye’nin son dönemde LDC ülkelerinin kalkınma alanındaki önemli bir ortağı konumuna geldiği vurgulandı. Bu bağlamda, 2007 Temmuz ayında İstanbul’da LDC Ülkeleri Dışişleri Bakanları zirvesine ev sahipliği yaptığı, 2008 Mart ayında İzmir’de ‘Afrika LDC Ülkelerinin Refahı İçin Ticaret ve Kalkınma’ başlıklı bir toplantı düzenlediği, 2011 Mayıs ayında ise Birleşmiş Milletler Dördüncü En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı İstanbul’da düzenlendiği bildirildi.

Raporun tanıtımının yapılacağı toplantıda Birleşmiş Milletler ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri LDC ülkeleri ile kalkınma ortaklığı konusunda sürdürülen çalışmalar, İstanbul Bildirisi kapsamında alınan mesafe gibi önemli konular hakkında kapsamlı bilgi verecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: