BM, Kıbrıs’taki barış gücünün süresini 6 ay uzattı

NEWYORK (ANKA)- BM Güvenlik Konseyi, görev süresi 15 Aralık'ta dolacak dolan Barış Gücü (UNFICYP)'nün süresinin 6 ay uzatılmasını öngören karar tasarısını oy birliğiyle kabul etti.

Konseyi dün yaptığı toplantıda, geçen hafta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un adada 26 Mayıs ile 15 Kasım 2007 tarihleri arasındaki gelişmeleri ele aldığı ve görev süresi 15 Aralık'ta dolacak dolan UNFICYP'nin süresinin 15 Haziran 2008 tarihine dek uzatılmasını isteyen Kıbrıs raporunu değerlendirdi. Belge üzerinde mutabakat, çarşamba akşamı başlayan ve perşembe sabahı sona eren BM karargâhındaki gayrı resmi istişareler sırasında, Güvenlik Konseyi'nin beş daimi temsilcisi ve ardından 15 üyesinin onayıyla sağlandı.

Reklam
Reklam

BM Güvenlik Konseyi, Kıbrıs'taki BM Barış Gücünün (UNFICYP) süresini 6 aylığına uzatan ve tarafları 8 Temmuz anlaşmasını uygulamaya ve özlü müzakereleri başlatmak için esneklik ve siyasi irade göstermeye çağıran bir karar tasarısını kabul etti. Konsey daha sonra Ban'ın Kıbrıs raporuyla ilgili hazırlanan karar tasarısını oy birliğiyle kabul etti.