Bm Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nda Dünyanın Geleceği Tartışılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı için gittiği Rio’da 'Türkiye'de...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı için gittiği Rio’da 'Türkiye'de Ormancılık Sektörü Kapsamında Öncelikli Eylemler' konulu bir sunum yapacak.

Birleşmiş Milletler’e (BM) üye ülkeler 20-22 Haziran 2012 tarihlerinde,“BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı Rio+20” için Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde bir araya gelecek. Son olarak 20 yıl önce toplanan ve sürdürülebilir kalkınmanın temel ilkelerinin belirlendiği konferansta bu yıl bu ilkeler gözden geçirilerek, sürdürülebilir kalkınma tanımının yeniden yapılacağı bildirildi. Rio+20’nin amacının; “Sürdürülebilir kalkınmaya olan politik adanmışlığın teyit edilmesi, geçmiş Sürdürülebilir Kalkınma Dünya Zirvelerinin çıktılarının yürütülmesinde bugüne kadar yaşanan süreç ve mevcut boşlukların değerlendirilmesi ile yeni ortaya çıkan konuların tespit edilmesi” olduğu kaydedildi. Yeşil Ekonomi’nin masaya yatırılacağı Rio+20’ Zirvesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yapacak.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE ÖRNEK PROJELERİNİ ANLATACAK

Zirveye katılmak üzere bugün Rio’ya giden Eroğlu’nun, “Türkiye’de Ormancılık Sektörü Kapsamında Öncelikli Eylemler” konulu bir sunum yapacağı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Hollanda Ekonomik İşler, Tarım ve İnovasyon Bakanlığı tarafından ortaklaşa olarak “Nehir Havzası Yönetim Planlaması’nda Yeşil Büyüme Yaklaşımı” başlıklı bir oturum düzenleneceği açıklandı. Türkiye’nin, düzenlenecek yan etkinliklerde orman ve su alanında yürüttüğü projeleri anlatarak, sürdürülebilir kalkınma örneklerini diğer ülkelerle paylaşacağı vurgulandı. Eroğlu’nun dünya ülkeleri ile örnek uygulama olarak paylaşacağı çalışmalar şu şekilde kaydedildi: “Havza Koruma Eylem Planları’nda Türkiye’deki 25 akarsu havzası için hazırlanan Havza Koruma Eylem Planları konuşulacak. Arıtılmış Atıksuların Sulamada Kullanımı Projesi kapsamında ise Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen projenin amacı vurgulanarak, atıksu arıtma sistemleri yardımıyla atıksuyun yeniden kullanımı için yeni teknolojilerin kullanılması ve pilot uygulama olarak, Akarçay havzasında yer alan Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi’nin seçilmesi görüşülecektir.”

Reklam
Reklam

Zirvede anlatılacak diğer projeler ise şunlar: “Nuh’un Gemisi Biyolojik Çeşitlilik Veritabanı, Milli Ağaçlandırma Seferberliği, Bal Ormanları Projesi ve Orman Yangın Yönetim Sistemi projesi.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz