Bm Temsilcisi Mistura Gaziantep'te Muhaliflerle Görüştü

GAZİANTEP, Gaziantep'e dün gelen Staffan de Mistura, Suriyeli muhalif grupların temsilcileriyle konakladığı otelde baş başa görüşmeler yaptı. Gün boyu süren ve

GAZİANTEP, Gaziantep'e dün gelen Staffan de Mistura, Suriyeli muhalif grupların temsilcileriyle konakladığı otelde baş başa görüşmeler yaptı. Gün boyu süren ve basına kapalı gerçekleşen görüşmelerde BM temsilcisi Mistura, muhalif temsilcilerle Suriye'de devam eden çatışmalara ilişkin konuştu ve çatışmalara ara vermeleri önerisinde bulunduğu öğrenildi.
BM temsilcisi Mistura bugün de Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği'ne giderek Suriyeliler ile sohbet etti. Mistura daha sonra dernek ziyareti sırasında sohbet ettiği Helepli Muhammed Salih'in evine konuk oldu. Eve girişte ayakkabılarını çıkaran Mistura, Muhammet Salih ve ailesiyle sohbet etti, Suriye'deki savaşın sona ermesi için gayret gösterdiğini söyledi.
Mistura, kentten ayrılmadan önce gazetecilerin ziyaretine ilişkin sorularını ise, "Herkes Suriye'deki savaşın bitmesi konusunda hemfikir. En azından bazı bölgelerde çatışmaların sona ermesi arzu ediliyor ve ben de bu umudu taşıyorum" dedi.
Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüştüğünü hatırlatan ve barışa katkı sağlayacak herkesle temas içerisinde olacağını da kaydeden BM temsilcisi Türkiye'nin sığınmacılara yönelik ev sahipliğinin de takdire şayan olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: