BM Türkiye Mukim Temsilcisi Najam, Trabzon'da

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Temsilcisi Shahid Najam, seminer vermek için geldiği Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir grup öğrenci tarafından

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Temsilcisi Shahid Najam, seminer vermek için geldiği Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne gelen Najam, "2015 Sonrası Kürsel Kalkınma Gündemi konulu semineri vereceği Mehmet Yazıcı Afisi'nde bir grup öğrenci tarafında protesto edileceği bilgisi üzerine, dekanlık katında bir süre bekletildi. Najam, daha sonra Anfi 1 Salonu'nda seminere başladı.

Özel güvenlik görevlilerince salona sokulmayan öğrenci grubu, salon dışında uzun süre slogan attı. Dekanlık görevlilerinin görüştüğü gruptaki öğrenciler, alkışlar eşliğinde salonun önünden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Najam, seminerde yaptığı konuşmada temel hedeflerinin zayıf durumda olanların fikirlerini göz önünde bulundurmak ve 2015 sonrası kalkınma çevresinin küresel anlamda uygulanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

BM Kalkınma Grubu'nun 2015 sonrası kalkınma çerçevesi için stratejisinin bu süreçte belirleyici etken olacağını belirten Najam, şunları kaydetti:

"UNDG üyelerinin 2015 sonrası ulusal ve tematik müzakerelerin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu en az 50 ülkede gerçekleşmesi için bir teklif sunmasıyla süreç başladı. BM Mukim Koordinatörlüklerinin öncülüğü ve rehberliğindeki BM Ülke Takımları bu ulusal müzakereleri desteklemek için yerlerini en iyi şekilde aldı."

Najam, amaçlarının BM Sistemi üyelerinin, BM Ülke takımlarının ve diğer farklı paydaşların, katılımı ve girdilerini elde edebilmek için stratejik rehberlik sağlamak olacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: