BM Türkiye Temsilciliği'nden Vatandaşlara 'BM'nin Gündemini Belirle' Çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği, vatandaşları BM’nin 2015 sonrası gündemini belirmeye çağırdı. Temsilcilik herkesi ‘http://anket.post2015turkey.org/’...

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği, vatandaşları BM’nin 2015 sonrası gündemini belirmeye çağırdı. Temsilcilik herkesi ‘http://anket.post2015turkey.org/’ internet adresinde yer alan ankete katılmaya davet ederek, görüşlerini paylaşmasını istedi.

BM Türkiye Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, “Dünya liderleri insanların yaşamını daha iyi ve kaliteli hale getirmek üzere 2000 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 8 hedef belirledi. Söz konusu hedeflere de 2015 yılına kadar ulaşılması öngörüldü. Bu hedefler konusunda önemli ilerlemeler elde edildi. Ancak hem geçmişten gelen hem de yeni dönemde insanlığın karşısına çıkan sorunların aşılması için 2015 sonrası kalkınma gündeminin belirlenmesi gerekiyor. Türkiye’de sürdürülen ulusal istişareler de bu sürece katkı sağlamayı amaçlıyor.” denildi.

Reklam
Reklam

Temsilciliğin başlatmış olduğu çevrim içi anketle tüm Türkiye'nin sürece etkin olarak katılmasının amaçlandığı bildirilen açıklamada, vatandaşlara şu çağrıda bulunuldu: “Ankete katılacak bireylerin cevapları doğrultusunda hazırlanacak öneriler 2015 Sonrası Üst Düzey Panel tarafından 2013 Bahar aylarında hazırlanacak ve Genel Sekreter'in Genel Kurul'a 2013 Eylül ayında sunacağı rapora da dahil edilecek. Ankete http://anket.post2015turkey.org/ internet adresinden ulaşılabilinir. BM Türkiye Temsilciliği herkesi ankete katılmaya ve 2015 sonrası kalkınma gündemini belirlemeye davet ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: