BM Ve Arap Birliği Özel Temsilcisi: Suriyeliler Türkiye'de Iyi Muamele Görüyor

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar El-İbrahimi, ülkelerindeki olaylardan kaçarak sığınan...

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar El-İbrahimi, ülkelerindeki olaylardan kaçarak sığınan Suriyelilerin Türkiye’de iyi muamele gördüklerini söyledi.
Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen El-İbrahimi, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.
Başta valilik olmak üzere Suriyelilere gösterilen misafirperverlikten ötürü yetkililere teşekkür eden El- İbrahimi, “Mültecilerin ülke genelinde çok iyi karşılandıklarını duyduk. Umarız ülkelerine biran önce barış gelir.” ifadelerini kullandı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Lekesiz de El-İbrahimi’nin diplomatik birikimi, geçmişinin güven telkin eden kişiliğinin barışın gelmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
Ziyarette Hatay Valisi Lekesiz, El-İbrahimi’ye üç semavi dini simgeleyen plaket takdim etti. BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Hatay’daki temaslarını Suriyelilerin kaldığı kamp ziyaretiyle sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: