BMC Çalışanları Sorun Çözülmezse 10 Bin Kişiyle Eylem Yapacak

Türkiye'nin ilk mayına dayanıklı aracı Kirpi'nin üretimini yapan BMC'de bir yıldır ücretlerini alamayan işçiler eylemlerine...

Türkiye'nin ilk mayına dayanıklı aracı Kirpi'nin üretimini yapan BMC'de bir yıldır ücretlerini alamayan işçiler eylemlerine Büyükşehir Belediyesi önünde devam etti. 10 bin kişilik eylem yapacaklarını söyleyen Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, "Bir çözüm bulunmazsa yerel ve genel yönetimleri İzmir'e hapsederiz." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için büyük önem taşıyan, mayına karşı dayanıklı Kirpi'nin üretimini yapan yaklaşık 2 bin 300 BMC çalışanı, biriken maaşlarının ödenmemesi sebebiyle üretimi durdurdu ve eylem yapmaya başladı. İstanbul, Ankara, Afyonkarahisar, Manisa, Balıkesir, Uşak gibi illere giderek eylem yapan işçiler bugün Konak meydanında toplandı. İşçiler ellerinde Türk bayrakları ve sendika flamalarıyla 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız', 'Kirpiyi durdurma, askeri vurdurma' sloganları attı.

Reklam
Reklam

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, siyasileri ve yerel yönetimleri BMC işçilerinin sorunlarına çözüm bulma konusunda yardımcı olmadıklarını söyledi. Sorunların çözülmemesi halinde İzmir'de büyük bir miting düzenleyeceklerini belirten Yıldırım, "Dünyanın 80 farklı ülkesine mal satan, 10 milyar dolar değer yaratan bir iş yerinin kapatılmasına göz yuman yerel ve genel yönetimi kınıyoruz. İzmir'in Ticaret Odası nerede? Sanayi Odası nerede? Yazıklar olsun Yazıklar olsun hepsine. Yerel yönetim ve genel yönetim bu belirsizliği ortadan kaldırmazsa Türk Metal Sendikası'nın yetkili olduğu 10 bin kişiyi buraya yığacağım. Sonuç almadan işin peşini bırakan namerttir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz