BM’den dünya’ya çağrı

BM Haiti Özel Temsilcisi Bill Clinton uluslararası camiaya çağrıda bulunarak, son iki yüzyılın en şiddetli depremine maruz kalan Haiti’ye maddi yardımda bulunulmasını istedi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (ANKA) - Kahraman Halisçelik Bildiriyor - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile ABD eski Başkanı ve BM Haiti Özel Temsilcisi Bill Clinton uluslararası camiaya çağrıda bulunarak, son iki yüzyılın en şiddetli depremine maruz kalan Haiti’ye maddi yardımda bulunulmasını istedi.

BM Genel Kurul’unu Haiti’de meydana gelen ve binlerce insanın ölümüne neden olacağından korkulan depremin yarattığı kaos konusunda bilgilendiren Ban Ki Moon ve Bill Clinton, Haiti’ye “Dünya sizinle birliktedir” mesajını gönderdi.

Reklam
Reklam

ABD eski Başkanı Bill Clinton, ilk yardım çalışmalarının yeterli bir şekilde yapılabilmesi için maddi kaynağa ihtiyaç olduğunu açıklarken, önümüzdeki bir hafta içinde dünya ülkelerinden Haiti’deki ilk yardım çalışmalarına “cömertçe katkıda bulunmalarını” istedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Haiti’deki şartların çok kötü olduğunu, insanların hala enkaz altında bulunduğunu ve kurtarılmayı beklediklerini kaydederek, “Birçok insan hala enkaz altında ve canlı. Bizden kurtarılmayı bekliyorlar. Onları kurtarmak zorundayız” ifadesini kullandı.

BM Haiti eski temsilcisi Edmond Mulet’in tüm insani yardım faaliyetlerini yönetmek üzere Haiti’ye gittiğini kaydeden Ban Ki Moon, “Bu felaketin ilk aşamalarında göstereceğimiz arama kurtarma, gıda yardımı ve barınak imkanı çabaları çok önemli. Mulet, bu görevi başarıyla yerine getirecektir” dedi. (ANKA)