BM'den 'kadın Dostu Kentler' Için 3 Projeye 12 Bin Dolar Destek

‘Kadın Dostu Kentler’ projesi için Birleşmiş Milletler ve İçişleri Bakanlığı ortaklığı ile 12 ilde hibe...

‘Kadın Dostu Kentler’ projesi için Birleşmiş Milletler ve İçişleri Bakanlığı ortaklığı ile 12 ilde hibe program başlatıldı. Program kapsamında her kentte 3 proje düzenlenecek ve BM Kalkınma Fonu proje başına 4 bin dolar destek verecek.

Kadın Dostu Kentler Projesi, Yerel Eşitlik Eylem Planları'nı hayata geçirmek için başlatılan hibe programının tanıtım toplantısı Antalya Dedeman Otel’de yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, kadına yönelik şiddette toplumdaki şiddet dalgasının kırılması gerektiği belirtti. Türkiye’de kadın istihdamında sürekli bir artış olduğunu dile getiren Cevheroğlu, şiddeti eğitimle azaltmanın yanında kadının temsiliyetini de arttıracaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kadın Dostu Kentler Programı Ulusal Koordinatörü Ege Tekinbaş, hibe programı hakkında geniş bilgi verdi. BM Kalkınma Fonu'nun her ile 3 projede toplamda 12 bin dolar destek vereceğini kaydeden Tekinbaş, programın temel hedefinin toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadına şiddeti azaltmak olduğunu söyledi. Başvuruları 11 Temmuz’da sona erecek olan program kadın ve eğitim hizmetleri, kadın ve sağlık hizmetleri, kadınların ekonomik hayata katılımı, kadına yönelik şiddetle mücadele, karar alma mekanizmalarına kadınların katılımı, kadın ve kentsel hizmetler konularında dernek bazındaki tüzel kişilere destek verecek. Programla ilgili geniş bilgiye www.kadindostukentler.com adresinden ulaşılabilir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: