BM'nin terör listesinden bazı kişiler çıkarıldı

ANKARA(ANKA)-Bakanlar Kurulu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) belirlediği terörizmi finanse edenler listesinden, aralarında El Kaide'nin finansörlerinden kabul edilen Ahmed Idris Nasreddin'in de bulunduğu bazı kişi ve kuruluşları Dışişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine çıkardı.

Bakanlar Kurulu'nun, BMGK'nin belirlediği terörizmi finanse eden kuruluşlar listesinde bulunan bazı şirketlerin kapsamdan çıkarılmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

BM'nin güncellemelerinin yansıtıldığı kararda, BMGK'nin, terör örgütlerinin ve terörizmi finanse eden kişi ve kuruluşların faaliyetlerine engel olunmasına ilişkin kararları doğrultusunda, 1267 sayılı BMGK Kararı ile oluşturulan Yaptırımlar Komitesi tarafından yayımlanan listede yer alan kişi ve kuruluşlara karşı uygulanacak tedbirlerin belirlenmesi hakkındaki 22 Aralık 2001 tarihli Kararnamenin ekinde yer alan kişi ve kuruluşlardan, belirtilenlerin kapsamdan çıkarılmasına karar verildiği kayıt altına alındı. Kararda, bunun Dışişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine yapıldığı da belirtildi.

Reklam
Reklam

Kapsamdan çıkarılan kişi ve kuruluşlar şunlar:
"–Ahmed Idris Nasreddin
–Akida Bank Private Limited (Daha önce kullandığı isimler: Akida Islamic Bank International Limited; Iksir International BankLimited - Bahama Adaları)
–Akida Investment Co. Ltd. (Bilinen diğer isimleri: Akida Investment Company Limited - Bahama Adaları)
–Gulf Center S.R.L. (İtalya)
–Miga-Malaysian Swiss, Gulf and African Chamber (İsviçre)
–Nasco Business Residence Center Sas Di Nasreddin Ahmed Idris EC (İtalya)
–Nasco Nasreddin Holding A.Ş. (Demirhane Caddesi No: 219, Zemin kat, Zeytinburnu-İstanbul)
–Nascoservice S.R.L. (İtalya)
–Nascotex S.A. (Bilinen diğer ismi: Industrie Generale De Filature Et Tissage; Industrie Generale De Textile-Tangiers/Fas)
–Nasreddin Company Nasco Sas Di Ahmed Idris Nasreddin EC (İtalya)
–Nasreddin Foundation (Bilinen diğer ismi: Nasreddin Stiftung-Vaduz-Liechtenstein)
–Nasreddin Group International Holding Limited (Bahama Adaları)
–Nasreddin International Group Limited Holding (Liechtenstein/İtalya)"

Reklam
Reklam