BMW: 'Kaza olmasaydı Kubica kazanırdı'

BMW Sauber takım patronu, Avustralya GP'nin bitimine üç tur kala Sebastian Vettel ile Robert Kubica arasında yaşanan kazanın, Polonyalı sürücünün zaferine malolduğunu söyledi.

Kubica, 4. virajda dışarıdan Vettel'i geçmeye çalışırken araçların teması kazaya neden olmuş, sonuçta her iki sürücü de yarış dışı kalmıştı.

Mario Thissen BBC'ye yaptığı açıklamada, Vettel'in virajda yol vermemesini Kubica'nın sonunu getirdiğini belirterek, "Sebastian frene erken bastı. 'Şu an uygun bir durum' diye düşündüm. Kendisini tanıyorum, aptalca herhangi bir şey yapmazdı. Fakat o anda olan oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Theissen, "Her iki sürücü için çok üzüntü verici bir durum. Robert'in bu yarışı kazanacağına çok güveniyorduk, çünkü sert lastiklerle arayı kapatmıştı" diye konuştu.

Theissen, "Önündeki iki araç ise yumuşak lastiklerde zaman kaybediyordu. Robert tur başına iki saniye kadar hızlıydı. Muhtemelen bir zaferden oldu. Sebastian da muhtemelen podyum finişi kaybetti. Her iki takım için çok önemli puan kayıpları" yorumunda bulundu.

Theissen, Brawn GP ve Button'ın domine ettiği yarışta, İngiliz sürücü ve takım arkadaşı Rubens Barrichello'nun BMW'ye karşı bir performans avantajı olduğunu kabul etti ancak çiftin yumuşak lastiklerle yaşadığı hız kaybının yarışın sonlarında Kubica'ya çok önemli bir fırsat verdiğini ifade etti.

Theissen, "Brawn araçları araç olarak kesinlikle avantajlıydılar ancak yumuşak lastiklerle sıkıntı yaşıyorlardı. Robert ise sert lastiklerle çok hızlıydı" dedi.

TurkiyeF1.com