BMW’den Consept Active Tourer

BMW’nin son olarak görüntülerini paylaştığı Concept Active Tourer isimli modelin tasarımı, 28. yüzyıla ait gibi görünmekten ziyade daha yakın gelecekten izler taşıyor.

Mercedes’in B serisini selamlayan bu model devasa jantlarıyla spor bir profil çiziyor. MPV tarzıyla daha çok ailelerin dikkatini çekecek olan bu model yüksek oturma pozisyonuyla sürücüye daha geniş açılı bir sürüş sunuyor. Dijital gösterge paneli ve heads up display gibi günümüz son model araçlarında sıkça görmeye alışkın olduğumuz detaylara sahip olan iç mekanda bir BMW’den beklendiği gibi yüksek kalite hakim.

Sürüş dinamikleri konusuna gelirsek, bu araç BMW’nin arkadan itiş konseptinde bir ilki oluşturarak önden çekiş sunuyor. Kaputun altında yatan 1.5 litre hacmindeki turbo beslemeli üç silindirli motor ürettiği gücü ön tekerleklere iletirken araçta görev yapan elektrikli motor da gücünü arka tekerleklere iletiyor. Bu iki motor toplamda 190 beygir güç üretme kapasitesine sahip.

Reklam
Reklam

Üç silindirli 1.5 litrelik motor ilk duyuşta hız meraklılarını cezbetmese de modelin 0-100 kilometre hızlanmasını 8 saniyenin altında tamamlayabiliyor olması performanstan ödün verilmediğinin kanıtı. Maksimum hızı 200km/s olarak belirtilen aracın 100 kilometrede duyduğu yakıt miktarı ise 2.5 litreden daha az!

[**

**](http://www.scroll.com.tr/91464/bmwden-consept-active-tourer/)