Böbreğinden At Nalı Tabir Edilen Taş Çıktı

Kırıkkale Emlakçılar Dernek Başkanı Salim Kılıç (55)'ın böbreğinden, tıp dilinde at nalı tabir edilen taş...

Kırıkkale Emlakçılar Dernek Başkanı Salim Kılıç (55)'ın böbreğinden, tıp dilinde at nalı tabir edilen taş çıktı. Yaklaşık 250 gram ağırlığındaki taş, görenleri hayrette düşürüyor.

Böbrekte yapışık durumda iken çıkartılan taşın, ameliyatı 3 saat sürdü. Ankara İbn-i Sina Hastanesi’ne yapılan ameliyat sonunda Kılıç, 4 gün hastanede gözetim altında kaldı. Ankara’dan memleketi Kırıkkale’ye gelen Kılıç’ın sağlık durumunun iyi olduğu söylendi.

Böbrekteki ağrılarının 3 yıl önce başladığını açıklayan Kılıç, “Ankara İbn-i Sina Hastanesi’ne gittim. Cerrah Cihat Özcan, ağırılar ilerleyene kadar sabretmemi istedi. 3 yıl sonunda ağrılardan dolayı dayanamaz duruma geldim. Doktor Özcan, diğer meslektaşları ile görüşerek, taşın alınması için zamanın geldiğini söyledi. Ardından ameliyata alındım.” dedi.

Reklam
Reklam

Ameliyatın yaklaşık 3 saat sürdüğünü açıklayan Kılıç, “Ameliyat başarılı geçti. Sağ salim masadan kalktım. Şimdi çok rahatım. Türk doktorlarının başarısı beni mutlu etti. Ameliyat sırasında doktorlar, teknolojiyi çok güzel kullandılar. Tereyağından kıl çeker gibi beni eski durumuma getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Kılıç, çıkan taşı, ömrünün sonuna kadar saklayacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: