Böcek gözü dijital kamera

Böceklerin gözünden ilham alınarak tasarlanan yeni dijital fotoğraf makinesi, eşsiz bir görüş alanı sunacak.

Bu yeni kamera geniş açıda keskin bir görüntü alacak.
Illinois Üniversitesi ve Northwestern Üniversitesi’den bir grup araştırmacı tarafından yapılan iş birliği sonucu, eklem bacaklıların birleşik gözlerinden esinlenerek dijital bir fotoğraf makinesi geliştirdi. Cihaz böceklerin gözleri gibi çok sayıda küçük görsel birimden oluşuyor. Yarım küre tasarımında olan kamera üstünde yaklaşık 200 kadar ufak lens bulunuyor. Böylece geniş açıda, keskin görüntüler alabiliyor.
Illinois Üniversitesi’den John Rogers yaptığı açıklamada kamera gözünün böcek gözü olarak tanımladıklarını ve bu şekilde çok daha rahat görüntü alınabildiğini belirtti. Böcek gözü gibi olan yarım küre tasarım neredeyse 180 derecede resim alabiliyor. Araştırmacılar ise iki adet yarım kürenin birleşimiyle 360 derecede görüntü alınabileceğini söylüyorlar.
Açıkçası bu kamera fotoğraf çekiminden, araştırmalarda kullanılan kameralara kadar birçok alanda çok daha iyi bir imkan sunacak gözüküyor. Halen üstünde bazı araştırmalar devam eden dijital kameranın tam olarak ne zaman çıkacağı ise şimdilik belli değil.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/110622/sharp-iphone-5sin-ekranini-uretmeye-basliyor/)