Kamuoyunda Böcek Komisyonu olarak bilinen Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu Başkan Zeyid Arslan, ortam dinlemesini önleyen nanoteknoloji ile üretilmiş telefon kılıfını uygulamalı olarak denedi. Söz konusu kılıfı komisyonda denediğini ve bu tecrübelerini milletvekilleri ile de paylaştıklarını söyledi.
Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu Başkan Zeyid Arslan, Meclis’te gazetecilere ‘telekulak kılıfı’ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Komisyon çalışmaları kapsamında dinleme ve izlemeye karşı önlemeler konusunda bilgi almaya devam ettiklerini aktaran Arslan, “Bu noktada özellikle TÜBİTAK ve değişik kurumlar dinleme ve izleme noktasında elektromanyetik dalgaların geçişini engelleyebilecek çadır bezinin tedbir olarak şu anda dünyada kullanıldığı, özellikle liderlerin önemli toplantılarda çadır bezi denilen özel bez içinde toplantılarını yaptığı ve bu şekilde elektromanyetik dalgaların içeriye girmesi, dinleme ve görüntü alınmasının engellendiğinden bahsetmişlerdi. Komisyon çalışmaları devam ederken komisyonumuza Türkiye’de yerli bir firmanın nanoteknoloji üzerinden çalışma yapmak sureti ile özel bir bezle dinlemeye karşı bir ürün ürettiğini ifade ettiler. Komisyonumuza bunu getirdiklerinde biz de komisyonumuzda bunu test ettik. Testte telefon birinci cebe konulduğunda elektromanyetik dalgaları ve sinyalleri kestiğini, bir nevi ortam dinlemesine karşı bir tedbir olarak kullanılabileceğini gördük.” diye konuştu. Bu deneyimin diğer milletvekilleri ile de paylaşıldığını söyleyen Arslan, “Bu noktada telefon kılıfı diyebileceğimiz nanoteknoloji ile üretilmiş bu ürünün vatandaşlarımız tarafından bir tedbir olarak kullanılabileceğini burada ifade etmek istiyorum.” dedi.
Arslan, kendi telefonunu kılıfın içine koyarak basın mensupları önünde bir deneme yaptı. Arslan, kılıftaki ikinci cebin radyasyonu engellediğini, birinci cebin ise telefonun tüm konumlarını sonlandırdığını ifade etti.
“Vatandaş dinlenilmek istemiyorsa pilini çıkarmak yerine neden kılıf alsın?” sorusu üzerine Arslan, “Bir ürünün reklamı gibi algılanmasın. Biz sadece komisyonumuza gelen bir bilgi ve deneyimi basın mensubu arkadaşlar ile paylaştık. Bugün konu habere dönüştüğü için, basın mensupları bu konuyu merak ettiler. Vatandaş bunu kullansın ya da kullanmasın. Bu komisyon aynı zamanda tedbirlerin araştırılması komisyonu. Nasıl tedbirler olabilir, bu tedbirlerden bir tanesi olarak bunu ifade ediyoruz.” dedi.
Söz konusu telefon kılıfını kendisinin kullanmadığını aktaran Arslan, “Altı ay önce piyasaya girmiş. Yeni bir ürün değil. Milletvekili arkadaşlarımızdan da bakanlardan da kullananlar var.” ifadesini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz