Bodrum Belediyesi’nin ’Sahil Kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar’ projesine ödül

Bodrum Belediyesi ve Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu-Türkiye Bölümü (GÜNDER) tarafından projelendirilerek Avrupa Birliği Hibe Fonu’ndan destek almaya hak kazanan “Sahil Kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar Projesi”, ulusal alanda açılan “Yerel Yönetimler Arası En İyi Uygulama Yarışması”nda Akıllı Kent kategorisinde ikincilik ödülünü aldı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığının himayesinde Gazi ve Adnan Menderes üniversiteleri gibi birçok kurum ve kuruluşun desteği ile Kapadokya’da 16 - 20 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen 2.

Bodrum Belediyesi ve Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu-Türkiye Bölümü (GÜNDER) tarafından projelendirilerek Avrupa Birliği Hibe Fonu’ndan destek almaya hak kazanan “Sahil Kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar Projesi”, ulusal alanda açılan “Yerel Yönetimler Arası En İyi Uygulama Yarışması”nda Akıllı Kent kategorisinde ikincilik ödülünü aldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının himayesinde Gazi ve Adnan Menderes üniversiteleri gibi birçok kurum ve kuruluşun desteği ile Kapadokya’da 16 - 20 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen 2. Uluslararası Şehir, Çevre Sağlık Kongresi kapsamında “Yerel Yönetimler Arası En İyi Uygulama Yarışması” düzenlendi.
Şehir, çevre ve sağlık alanlarında vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yerel yönetimler tarafından hayata geçirilen uygulama projelerinin değerlendirilmesini ve tüm mahalli idarelerce bilgi - deneyim paylaşımının yaygınlaştırılmasını hedefleyen yarışma sonunda, Bodrum Belediyesi’nin hazırladığı “Sahil Kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar Projesi” ikincilik ödülünü aldı. Proje daha önce Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerlerle de kamuoyuna tanıtılmış ve ilgi görmüştü.
Doğa dostu ve yenilenebilir enerji kaynaklarından uygulama maliyeti en düşük olan güneş enerjisi kullanımının önemini ve uygulama örneklerini konu alan “Sahil Kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar Projesi” güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda toplumsal bilincin artırılması hedefiyle yürütülüyor.
Bodrum Belediye Başkanlığının talimatıyla Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve GÜNDER’in işbirliğiyle yürütülen, Bodrum Belediyesi Kalite Yönetim Sistem Koordinatörlüğünün desteğiyle hazırlanan proje hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Engin Doğan “Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sahil Kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar projesi kapsamında Bodrum mücavir alanında eğitim, seminer ve sempozyumlar verilerek yenilenebilir enerji kullanımı konusunda farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Fosil yakıtların kullanımının önüne geçilerek temiz enerji, temiz çevre ve sürdürülebilir bir çevre politikası hedeflerimiz doğrultusunda Mavi Bodrum’u koruyarak gelecek kuşaklara bırakılması amaçlanmaktadır. Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’un talimatları doğrultusunda Belediyemiz öz kaynakları kullanılarak, Ortakent Hizmet Binası ve Bitez pazaryerinin çatısına anlık 150 Kw güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmek için çağrı mektubu alınarak çok yakında projenin yapımına başlanacaktır. 16-20 Nisan tarihleri arasında II. Uluslararası Şehir Çevre ve Sağlık Kongresi kapsamında düzenlenen, Türkiye genelinde 74 adet Yerel Yönetimin proje başvurusunda bulunduğu Yerel Yönetimler En İyi Uygulama Yarışması sonucunda, Kurumumuz tarafından 22 Mart 2018’de Akıllı Kent kategorisinde sunmuş olduğumuz Bodrum’da uygulaması devam eden projemiz, ikincilik ödülüne hak kazanmıştır. Plaketi alarak Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’a getirmiş olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Bodrum’un doğal dokusunu korumayı ve yenilebilir enerjiyi yaygınlaştırmayı hedefleyen projeler ile Bodrum’u geleceğe taşımak üzere çaba gösterdiklerini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Öncelikle bu güzel projeyi oluşturmak için emek sarf eden Bodrum Belediyesi ekibime ve GÜNDER’e çok teşekkür ediyorum, kutluyorum. Güneş enerjisinden uygun maliyetlerde elektrik üretmeyi hedefleyen ve ödüle layık görülen bu projemiz, Avrupa Birliği Hibe Fonu’ndan da destek alıyor. Hazırladığımız proje için tüm bu olanakları ve koşulları sağlamak, hayata geçirebilmek ve uygulama aşamasına kadar getirebilmek bol zahmetli ve bir o kadar da mücadele gerektiren bir süreç. Bodrum Belediyesi olarak Bodrum’u geleceğe güvenle taşımak, çağdaş çözümlerle akıllı bir kent yaratmak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Akıllı Kent - Sağlıklı Çevre - Sağlık ve Sosyal Hizmet - Sağlıklı Şehir Planlama - Şehir Sağlığını Ölçme - Şehir Sağlığını Geliştirme Planları olmak üzere toplam altı kategoride gerçekleşen Yerel Yönetimler Arası En İyi Uygulama Yarışmasına Türkiye genelinde 74 proje müracaat etti. Kendi kategorilerinde dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan projelere; birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri ve Kongre Özel Ödülü verildi.

Reklam
Reklam